XS
SM
MD
LG

Imaju pravo na nadu

Ivajlop Petev i Edin Džeko

Posle trijumfa nad Kazahstanom atmosfera u redovima selekcije Bosne i Hercegovine je neuporedivo. Taj meč je već „arhiviran” i izabranici selektora Ivajla Peteva su fokusirani na večerašnji (20,45) duel protiv selekcije Ukrajine. Reprezentativci su juče vredno trenirali i fokusirani su na večerašnji duel.

Ekipu su po dolasku iz Kazahstanu u Lvovu gde će se u ovom ukrajinskom gradu večeras igrati utakmica dočekali saigrači koji večeras konkurišu za sastav. Denis Hadžikadunić, Elvis Sarić, Sanjin Prcić i Dario Đumić zbog nemenja deviza nisu igrali protiv Kazahstana u petak.

Juče se pre poslednjeg treninga pred okršaja sa Ukrajinom na konferenciji za novinare su bili kapiten Edin Džeko i selektor Ivajlo Petev. Govoreći o narednim mečevima, a ima ih tri Edin Džeko je rekao:

– Imamo tri meča pred nama i možemo doći do trijumfa i ostvarenja cilja. Najvažnija nam je utakmica ova u Lvovu, a o ostalim ćemo pričati kad prođe ovaj okršaj.

Novinare je interesovalo raspoloženje Edina Džeke pred Ukrajini i pitali su ga da li može da u večerašnjoj utakmici naplati promašaje protiv Kazahstana.

– Ma ne razmišljam o tome. Važno je ekipa odigra dobro, a pristajem da Prevljak da dva gola i da mi pobedimo kao što je to bio slučaj u Kazahstanu.

Ukrajinske novinare je zanimalo da li je tačno da mu je Ševčenko bio idol u mladosti i šta misli o Ukrajini.

– Tačno je. Žao mi je što ga nisam video u ovim susretima. Ne znam zašto više nije selektor, a o ukrajinskim igračima mislim da su kvalitetni, dobri i da pokazuju snagu kolektiva. Upravo je to i naša snaga. Nedostaje nam mnogo fudbalera, ali naše zajedništvo je tako dobro da imamo pravo da se nadamo uspehu. Moramo biti jedinstveni kao u Kazahtstanu i onda mora doći dobar rezultat – priznao je Džeko.

Govoreći o utakmici Ivajlo Petev je rekao da sada ima više igrača na raspolaganju i da mu je mnogo lakše nego u petak veče pred duel protiv Kazahstana. Očekuje da ekipa bude kompaktna i da uzme tri ili jedan bod.

– Igramo dobro i imamo pravo da se nadamo dobrom izdanju. Popravlja se igra i to me raduje. Verujem, ipak da može još bolje i da imamo odličnu atmosferu koja nam daje za pravo da se nadamo povoljnom rezultatu – istakao je Petev.

Ukrajinske novinare je zanimalo i šta Petev misli o Ševčenku, ali i novom selektoru:

– Nije moje da govorim o njima. Ševčenko je imao odlične rezultate, a Petrakov je imao dobre rezultate sa mladim selekcijama Ukrajine. Nije moje da govorim ko je bolji – rekao je Petev.

Ukrajinci su istakli da nikada nisu izgubili u Lvovu, a zanimalo ih je da li je video grad.

– Znam da Ukrajina nikada nije izgubili u Lvovu, a ovo je prilika da tu tradiciju srušimo. Pitaćemo se mi i zanima me samo moja selekcija. O samom gradu ne znam mnogo i nisam nigde šetao, Čuo sam da je jedan od najlepših u Ukrajini – odgovorio je Petev.

Istakao je selektor BiH da ni on ni reprezentativci nemaju nikakav pritisak i da nema potrebe da ga imaju. Pred njima je jedna utakmica, a imaju nakon toga još dve.

– Mene samo interesuje utakmica prva utakmica, a o ovim ostalim ćemo pričati kad prođe ovaj okršaj sa Ukrajinom – naglasio je Petev.