XS
SM
MD
LG

Derbi kola u Madridu, Zvezda dočekuje Žalgiris

Foto: Euroleague

Pred nama je prva sedmica sa duplim kolom u Evroligi ove sezone. Treće kolo igra se u utorak i srijedu a onda u četvrtak i petak četvrto kolo.

UNIKS vs BAJERN utorak 18h.

Kolo otvaraju ekipe koje su doživjele poraze u prva dva kola. Uniks je na početku sezone izgubio dva meča u neizvjesnim završnicama na svom terenu. Međutim, nisu se još uigrali i kompletirali i od njih treba očekivati rast. I Bajern je otvorio sezonu sa dva poraza a dosta ih remeti povreda Vlade Lučića. Po svemu bi ovo trebao biti meč u kome će akcenat biti na odbranama. Ko se fizički nametne biće bliži pobjedi a svakako da je Uniks blagi favorit.

CSKA vs ZENIT utorak 19h.

Jedan od zanimljivijih mečeva u kolu je ruski derbi gdje će CSKA dočekati u Moskvi Zenit. ''Armejci'' su došli do bitne pobjede nad Efesom u prošlom kolu a potom su ozvaničili i Keneta Ferida. Zenit je na startu sezone ostvario dvije važne gostujuće pobjede a zanimljivo da gostuju i u trećem kolu. Što se tiče ovog meča, možemo očekivati veliko nadmudrivanje dva trenera. CSKA će pokušati ubrzati ritam dok bi neki sporiji ritam više odgovarao Zenitu. Iako ekipa Ćavija Paskvala nije za potcijeniti, ipak bi CSKA trebao dobiti ovaj meč.

ASVEL vs EFES utorak 20h.

Asvel je otvorio sezonu sa dvije pobjede dok je aktuelni prvak doživio dva poraza. Međutim, Efes sigurno ulazi kao favorit. Činjenica je da je Asvel savladao slabašnu Albu i Žalgiris koji je u potpunom rasulu dok je Efes gubio oc CSKA i Reala a i obično sporije krenu u sezonu. Asvel fizički jeste moćan tim ali napadački teško mogu parirati Efesu. Neće biti lagan meč za ekipu Ergina Atamana ali bi trebali opravdati ulogu favorita.
 
ALBA vs FENERBAHČE utorak 20h.

Alba je realno najslabija ekipa u Evroligi. Ko god nešto ozbiljno želi, moraće oba puta savladati tim iz Berlina. Biće borbeni ali zaista im kvaliteta fali. Fener je jako loše ušao u sezonu. Dosta se muče, dosta su nesigurni pa i kad pobijede to su teški mečevi. Imaju na papiru sjajan tim i trebali bi igrati bolje. Što se tiče ovog meča, ne bi smjeli sebi dozvoliti kiks pogotovo nakon poraza u prošlom kolu od Panatinaikosa.

BASKONIJA vs PANATINAIKOS utorak 20:30h.

Baskonija je loše ušla u sezonu. Dva poraza u dva meča gdje realno nisu bili uopšte konkurenti što i jeste njihov najveći problem. Ne liče na sebe i treba očekivati da se probude. Panatinaikos je iznenadio Fener pa je doveo i Jogi Ferela. I sa njim su realno daleko od borbe za TOP8 ali su ekipa koja može iznenaditi favorite kada ima svoj dan. Baskonija će tražiti šansu kroz odbranu dok će Pao šansu tražiti kroz napad. S obzirom na šta Baskonija liči, neće biti iznenađenje ako Pao slavi u Vitoriji.

ARMANI vs MAKABI utorak 20:30h.

Armani je ušao u sezonu sa dvije pobjede protiv neugodnih rivala. Kući su dobili CSKA a na strani Baskoniju. Makabi je otvorio sezonu sa 1-1 ali je malo falilo da bude 0-2 s obzirom da su ''čupali'' pobjedu protiv Bajerna kući. I dalje im je problem što ne mogu računati na Žižića koji dosta fali pod košem dok Armani na startu djeluje dobro posložen. Ova dva tima znala su igrati veoma uzbudljive mečeve u poslednje vrijeme. Ipak, Armani bi trebao bez problema dobiti ovaj meč.

CRVENA ZVEZDA vs ŽALGIRIS srijeda 19h.

Ekipa Dejana Radonjića dočekuje Žalgiris koji je smijenio Šilera i doveo Juru Zdovca. Zvezda je sezonu otvorila sa pobjedom kod Makabija i tijesnim porazom kod Fenera a ''otriježnjenje'' je stiglo u Laktašima gdje je Igokea u ABA ligi dobila Zvezdu. Žalgiris je izgubio dva uvodna kola i djelovali su premekano za svoje standarde. A upravo je to adut na koji će Zvezda igrati. Obično su dueli ovih ekipa bili neizvjesni, puni kontakt igre ali i brejkova. Sada djeluje da ovaj Žalgiris po čvrstini ne može isparirati Zvezdi ukoliko ona nametne  svoj ritam. Meč je bitan i za jedne i za druge a Zvezda je favorit svakako.

REAL MADRID vs MONAKO srijeda 20:45h.

Derbi kola igra se u Madridu. Real je u prva dva kola ostvario po pobjedu i poraz dok je Monako na 2/2. Ekipa Pabla Lasa i pored poraza u Pireju, djeluje jako dobro na startu nove sezone i sigurno su mnogo čvršći nego prošle sezone. Monako izgleda fantastično na startu sezone i pobjeđuju iako djeluje da Majk Džejms još nije uhvatio svoj pravi ritam. 

Ovo će biti duel sjajnih trenera. Treba očekivati čvrst meč gdje će akcenat i kod jednih i kod drugih biti na odbrani. Real je sigurno favorit u ovom meču ali Monako će imati šta da kaže u ovom usretu, pogotovo ako Majk Džejms bude na visini zadatka.

BARSELONA vs OLIMPIJAKOS srijeda 21h.

Poslednji meč u kolu igra se u Kataloniji. Biće i to derbi jer oba tima imaju po dvije pobjede u prva dva kola. Ako je to za Barsu očekivano, za Olimpijakos i nije bilo pogotovo jer su kući savladali Real. Biće ovo duel pun čvrstine jer su i Jasikevičius i Barcokas treneri koji vole takvu igru. Barcokas se inače vraća na mjesto gdje je nekada radio i sigurno će imati dosta motiva protiv bivšeg kluba. 

Barsa je favorit. Imaju dužu klupu i veći kvalitet. Međutim, Olimpijakos je prošle sezone slavio u Blaugrani. Oni će svoju šansu tražiti i u ovom meču i sigurno neće pasti tek tako a najviše će se uzdati u Kostasa Slukasa i njegovo iskustvo.