XS
SM
MD
LG

Zvijezda 09 ugašena u Čajniču

Drugoligaš Republike Srpske , Stakorine je nastavila sa uspesima u okviru kupa“Dr Milan Jelić“ , nakon što su u prvom krugu izbacili favorizovanu Slogu iz Gornjeg Crnjelova u 1/8 finala su priredili novo iznenađenje i eliminisali prvoligaša Zvijezdu 09. 

Od početka susreta Čajničani su imali laganu inicijativu, stvorili nekoliko poluprilika, ali su se gosti iz Etno sela Stanišići prvi radovali u 19 minut kada je usledio brz kontranapad Zvijezde 09 , Stjepanović je lepo prošao po desnoj strani,  u kaznenom prostoru uposlio Beatovića koji je šutirao sa desetak ,  njegov udarac je nakratko odbio golman Čajničana, Nešović, a na odbijenu loptu je natrčao Miošević i smestio je u mrežu domaćeg tima. Igrao se 27. minut kada je u kaznenom prostoru gostiju oboren Aleksandar Milović , sudija Bokić je pokazao na belu tačku , gostujući igrači su protestovali smatrajući da je penal prestrogo dosuđen, ali glavni delilac pravde je ostao neumoljiv i Dačević je sa 11. metara bio precizan i doneo izjednačenje svom timu.

Ekipa Zvijezde 09 je od 33. minuta bila hendikepirana jer je kapiten Mumer Svraka zaradio isključenje pošto je nakon jednog starta dobio drugi žuti karton što je ispostavilo se olakšalo posao domaćim igračima da  dođu do velike pobede.

Na isteku prvog dela, dosuđen je slobodan udarac nedaleko od korner zastavice za Čajničane, najbolji akter ovog susreta Dačević je idealno centrirao, a pred golom gostiju najbolje se snašao Mrdak i glavom smestio loptu pod prečku gola Zvijezde 09.

Drugo poluvreme je počelo dobrim  prilikama domaćeg tima, ali su udarci  Katane u 47. potom Neškovića u 50 .i Dačevića minut kasnije završili u pored gola ekipe iz Etno sela Stanišići. U 60 . minutu nova radost igrača i navijača Stakorine , sve je sam po levoj strani uradio Alekdsandar Milović , odlično šutirao sa 18 metara i pogodio desni ugao gola nemoćnog Avramovića. Do kraja utakmice domaći igrači su mudro čuvali stečenu prednost a gosti su u dva navrata propustili da ublaže poraz u 77. minutu kada je Blagojević zamalo bio neprecizan i u 88 minutu Kovačevićev šut je  odbranio golman Nešović.

Stakorina – Zvijezda 09 3:1  (2:1)

Čajniče. Stadion: Stadion Rakovice. Gledalaca: 120. Sudija: Stefan Bokić (Bileća). Strijelci: Jovica Dačević 27', Milivoje Mrdak 45', Aleksandar Milović 59', [FK Stakorina (Čajniče)]; Sreten Milošević 19', [FK Zvijezda 09 (ES Stanišići)]. Žuti kartoni: Petar Milović 64', Aleksandar Milović 79', [FK Stakorina (Čajniče)]; Luka Janković 22', Jiahui Wang 5', Muamer Svraka 24', Dejan Živković 24', Aleksa Kovačević 90', Andrija Janjić 90', [FK Zvijezda 09 (ES Stanišići)];

Stakorina: Stojan Nešović (G) , Petar Milović (od 71' zamijenjen sa Stefan Milovanović), Viktor Racković , Aleksandar Milović (od 84' zamijenjen sa Dositej Obradović), Jovica Dačević (od 84' zamijenjen sa Božidar Gigović), Aleksandar Ristanović (od 65' zamijenjen sa Darko Jovanović), Milivoje Mrdak , Nemanja Gigović , Konstantin Katana (od 84' zamijenjen sa Nikola Tošić), Boban Kajević (K) , Nikola Nešković

Zvijezda 09 : Milun Avramović (G) , Luka Janković , Aleksa Kovačević , Andrija Janjić , Pero Tešić , Jovo Beatović (od 61' zamijenjen sa Dejan Živković), Dejan Popara , Sreten Milošević (od 61' zamijenjen sa Aleksa Vidović), Jiahui Wang (od 33' zamijenjen sa Igor Blagojević), Muamer Svraka (K) , Slaven Stjepanović (od 51' zamijenjen sa Dragiša Adžić)