XS
SM
MD
LG

Krupa ili Rudar Prijedor?

Finalni susret Kupa Republike Srpske “Dr Milan Jelić” na programu je sutra, 18. maja 2022. godine na stadionu “Luke” u Doboju s početkom u 17 časova uz direktan TV prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

U borbi za trofej, po peti put u istoji ovog takmičenja koje je počelo 1993. godine su prvoligaš i novi šampion Republike Srpske FK Krupa iz Krupe na Vrbasu i premijerligaš Rudar Prijedor iz Prijedora. Krupljani su do sada izgubili sva četiri finala, a Prijedorčani su osvojili jedan trofej i to 2015. godine kada su u finalnim duelima bili bolji upravo od sutrašnjeg protivnika (2:1 i 2:0).

Povodom finalnog susreta danas je u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci održana zajednička konferencija za novinare na kojoj su učestvovali treneri i kapiteni finalista.

Vladimir Ilić, šef stručnog štaba Krupe je izjavio:

-Žarko želimo da osvojimo ovaj trofej, jer smo igrali četiri finala i doživjeli sve poraze tako da nam nedostaje u trofejnoj sali. Rudar Prijedor je individualno kvalitetniji tim, koji se bori za opstanak u Premijer ligi BiH. Oni i dalje imaju šanse, a dospjeli su u ovu situaciju spletom nesrećnih okolnosti i želim im sve najbolje. Izuzetno su kvalitetni u napadačkom dijelu, vole igru u tranziciji i brzi su. Takođe su iskusniji tim, ali mislim da finale dolazi u boljem momentu za nas. Osvojili smo titulu, dolazimo puni samopouzdanja da pokažemo zašto smo najbolji u prvenstvu Republike Srpske. Ako želimo trofej onda moramo dati maksimum, da se dobro branimo i organizovanom igrom dođemo do šansi. U prvenstvu smo dali 70 golova i pokazali golgeterski potencijal, nadam se da ćemo ga potvrditi i u ovoj finalnoj utakmici.

Srđan Marjanović, šef stručnog štaba Rudar Prijedora je rekao:

-Čestitam Krupi na osvojenoj tituli Republike Srpske, pokazali su da su najbolji u ovoj sezoni. Složio bih se sa kolegom Ilićem du je Krupa u boljem momentu od nas pred ovo finale, zasluženo su izborili povratak u Premijer ligu BiH, a broj datih golova u prvenstvu pokazuje kakav potencijal imaju u timu. Odlično su vođeni, ekipa su koja “ima i glavu i rep”. Slažem se sa kolegom da smo individualno kvalitetniji od Krupe. Ipak, to ništa ne znači ako na terenu to ne pokažemo i budemo tim. Ekipu moram što prije da psihološki oporavim od teške serije utakmica i stresa koji smo imali prethodnih dana. U prvenstvu imamo još šansu da se spasimo od ispadanja, biće teško, ali ovakve utakmice su za nas uvijek beliki motiv, pogotovo kada je ulog pobjednički pehar.

Kapiten Krupe Nemanja Vidaović je istakao:

-Finale dolazi u povoljnijem momentu za nas. Osvojili smo titulu, puni smo samopouzdanja dok je rival doživio poraz u posljednjem prvenstvenom meču u borbi za opstanak. Rudar Prijedor je veoma jak, iskusniji su puno od nas jer svaki njihov igrač ima između 20 i 50 mečeva u Premijer ligi BiH. Međutim, igra se jedan meč, imamo kvalitet, mladost, borbenost, odgovornu igru kao i veliku želju da budemo prva generacija koja je osvojila trofej namijenjen pobjedniku Kupa Republike Srpske.

Nemanja Pekija kapiten Rudar Prijedora je rekao:

-Očekuje nas sigurno zanimljivo finale protiv izuzetno kvalitetne ekipe Krupe koja je pokazala da je najbolja u prvenstvu Republike Srpske. Imaju mlad, poletan tim a na nama je da ne razumišljamo o borbi za opstanak u Premijer ligi BiH već da damo maksimum kako bi osvojili trofej u Kupu i tako digli samopoudanje pred finiš sezone u prvenstvu. Neće biti lako ali nema predaje borićemo se.