XS
SM
MD
LG

Preko Sutjeske do pehara

Nemanja Vidović

Fudbaleri Krupe doneli su lepu prednost (2:0) sa svog terena iz prve utakmice polufinala Kupa Republike Srpske na večerašnji (19 časova) revanš u Foči sa Sutjeskom sa željom da posle gostujućih 90 minuta overe plasman u svoje peto finale masovnijeg takmičenja srpskog entiteta i borbu za trofej protiv banjalučkog Borca. Do sada su poraženi u sva četiri, dva puta od bijeljinskog Radnika, a po jednom od Rudar Prijedora i prošle sezone od Leotara iz Trebinja.

Posle remija (1:1) u derbiju u Doboju protiv Sloge izabranici mladog trenera Vladimira Ilića zadržali su lidersku poziciju sa pet bodova viška upravo od drugoplasirane Sloge i trećeplasirane Slobode iz Novog Grada, pa imaju sjajnu priliku da u sezoni 2021/22. osvoje i duplu krunu što je samo retkima polazilo za rukom u fudbalu Republike Srpske.

-Pre svega srećni smo što nismo izgubili još jednu utakmicu u nizu, zadržali smo prvo mesto, ali u Doboju nije bilo lako. Već duže vremena moja ekipa je izložena energetski velikim naporima, malo koja ekipa može da izdrži te napore. Još kada imate 15 ili 16 igrača koje morate da izlažete non stop obaveze svake srede i subote zaista se pitamo kako sve izdržimo. A eto, tu smo, na pragu oba trofeja u Republici Srpskoj. Srećan sam zbog ambijenta na stadionu “Luke” u Doboju na kojem je bilo više od 2.000 ljudi, pogotovo kada sam video svu tu klupsku mladost domaćina na tribinama. Zaista sjajan ambijent za dugo pamćenje – istakao je Vladimir Ilić, strateg Krupljana.

Sutjeska će, nema govora, nastojati da prestigne prednost Krupe iz prve utakmice. Na Gradskom stadionu u Foči očekuje se veliki broj gledalaca koji će doći da podrže svoje pulene u namerama da se domognu svog prvog finala u istoriji kluba. Zanimljivo je da su Fočaci u masovnijem tamičenju ove sezone, plasmanom u polufinale, ostvarili najbolji plasman.

-Domaćin ima svoju računicu i ambicije. S druge strane mi ta dva gola prednosti koja mogu da budu i mač sa dve oštrice jer je rezultat 2:0 po mnogima najnezgodniji u fudbalu Jedan gol u revanšu menja sve, nadam se da ćemo mi prvi doći do mreže Fočaka da ih “ohladimo” jer će sigurno biti jako motivisani i požrtvovani na terenu. Verujem mojim igračima da će biti na visini zadatka, da ćemo se izboriti za novo finale, a onda nas u subotu, protiv istog protivnika, očekuje prvenstveni duel na našem stadionu. Biće to još jedna izazovna utakmica, a za tako kratko vreme gotovo je nemoguće oba puta dobiti istog protivnika Usmereni smo prvo na Kup duel, a posle toga ćemo razmišljati o prvenstvu – rekao je na kraju Vladimir Ilić.

Zanimljivo je da su Krupljani poslednji poraz u prvenstvenim susretima doživeli upravo u Foči od Sutjeske (1:2) još 30. aprila prošle godine u 11. kolu, a od tada su u prvenstvu i Kupu nanizali 18 susreta na kojima teren nisu napustili pognute glave.