XS
SM
MD
LG

EL: Derbi u Istanbulu, oslabljena Zvezda gostuje kod Zvezdana

Foto: Euroleague

Pred nama je novo duplo kolo u Evroligi. Derbi kola igra se u Istanbulu dok Zvezda u šestom kolu ide kod Monaka.

MONAKO vs CRVENA ZVEZDA utorak 19h.

Monako je počeo sezonu sa dvije pobjede pa su izgubili tri meča zaredom ali su protiv Barse i Reala igrali odlično. I Zvezda isto ima omjer 2-3 a u poslednjem susretu savladala ih je Alba u Beogradu što je pokvarilo utisak o Zvezdinim igrama u EL. Ono što je problem za Zvezdu su izostanci. Ivanović je u izolaciji dok je upitan i nastup Kalinića. Ne treba biti pametan mnogo pa reći da će odbrane dominirati u ovom susretu i da će presuditi ko bude čvršći. Monako je favorit ali Zvezdu niko ne smije otpisati tek tako.

FENERBAHČE vs BARSELONA utorak 19:45h.

Fener je loše počeo sezonu i igrao dosta blijedo u prva tri meča ali kako sezona teče, igraju sve bolje bar kad je Evroliga u pitanju. Jesu na omjeru 2-3 ali je evidentno da ekipa raste iz meča u meč. Barsa je razmontirala Zenit u poslednjem susretu te je uz Armani jedina neporažena ekipa u Evroligi. Što se samog meča tiče, biće ovo sigurno veoma interesantan meč. I jedini i drugi su sjajno popunjeni na svim pozicijama. Od obje ekipe se očekuje da budu u vrhu Evrolige na kraju sezone. Barsa jeste pokazala nešto više ali neće biti iznenađenje ako ekipa Saše Đorđevića upiše trijumf u ovom susretu.

OLIMPIJAKOS vs ALBA utorak 20h.

Olimpijakos je jako dobro otvorio sezonu. Imaju omjer 3-2 a poraze su doživjeli u produžetku kod Barse i nakon velike borbe u Moskvi. Međutim, utisak je jako dobar. Čvrsti su, zna se ko šta radi i Barcokas ih je lijepo posložio. Alba je totalno nepredvidiva ekipa. U Bundesligi gube a u EL su već na dvije pobjede. Lo kada dobro odigra i Alba je dobra dok je Da Silva ugodno iznenađenje a još se traži Džejlen Smit od koga oni očekuju dosta. U ovom susretu Olimpijakos je sigurno favorit ali Albu niko ne smije potcijeniti.

MAKABI vs ŽALGIRIS utorak 20:05h.

Makabi je upisao tri pobjede u prvih pet kola. Sa te strane, može se reći da su dobro otvorili sezonu. Ali ko ih je gledao bar malo zna da ne djeluju dobro i da tu ima dosta divljanja. Sa druge strane, Žalgiris i dalje nema pobjedu iako ne igraju tako loše. Nebo igra sve bolje a Mudije je za sada veliko razočarenje. Koliko god Makabi bio favorit u ovom susretu, Žalgiris sigurno ima svoju šansu pogotovo ako se nametnu čvrstinom. Ukoliko bude meč na više poena, Makabi je mnogo bliže pobjedi.

BAJERN vs ARMANI utorak 20:45h.

Biće ovo repriza sjajnog četvrtfinalnog duela prošle sezone. Serija je odlučena u majstorici. Imao je Armani veliku prednost u završnici ali je Bajern bio blizu preokreta i plasmana na F4. Sada Bajern ulazi u meč sa omjerom 1-4. Međutim, trebali su imati bar pobjedu više a dosta ih je poremetilo to što je Lučić tek na prošlom meču prvi put igrao. Armani je na 5-0, sjajno su popunjeni na svim poziciama. Međutim, neće biti nikakvo iznenađenje ako ovo Bajern dobije. Biće silno motivisani te će kroz čvrstinu pokušati doći do pobjede.

UNIKS vs BASKONIJA srijeda 18h.

Nakon što je u prošlom kolu igrao protiv Efesa, Perasović će ponovo imati meč protiv bivšeg kluba i to kluba kojeg je prije pet godina odveo na završni turnir. Uniks ulazi u meč sa omjerom 1-4 ali izuzev meča protiv Fenera, u svakom meču su bili konkurentni i mogli su ostvariti bar pobjedu više a i Mejo tek treba dati doprinos. Baskonija je u seriji od tri vezane pobjede. Imaju svoje limite ali Ivanović iz njih izvlači maksimum. Što se tiče ovog meča, treba očekivati veliku borbu, čvrst meč i dosta nadmudrivanja dva trenera. Uniks je blagi favorit ali neće biti iznenađenje ako gosti slave.

ZENIT vs REAL srijeda 19h.

Zenit je u prošlom kolu doživio težak poraz kod Barse što je njihov drugi uzastopni poraz. Imaju kvaliteta ali za sada ne djeluju tako dobro kao što se očekivalo. Svakako im fali Nejpir ali on će još neko vrijeme biti van terena. Real je na četiri pobjede u pet kola što je realno i očekivan start gledajući koncepciju ekipe. Sjajno su kliknuli ali su u nekim mečevima, poput Fenera, imali i sreće. U ovom susretu je duel starih znanaca, Ćavija Paskvala i Pabla Lasa. Sigurno će biti velikog nadmudrivanja između njih dvojice. Ma koliko Zenit imao potencijala, Real je blagi favorit u ovom meču.

ASVEL vs CSKA srijeda 20h.

Asvel je u prošlom kolu bio jako blizu da iznenadi Armani u gostima ali su propustili šansu za pobjedu ali i dalje se mora reći da ostavljaju sjajan utisak. CSKA je dobio Olimpijakosa uz dosta oscilacija. Međutim, njih dosta muče povrede pod košem jer nemaju ni Toka Šengelije ni Milutinova trenutno. Ali i pored povreda, imaju dovoljno kvaliteta i isksutva da pobijede mečeve. I ovde su favoriti ali treba očekivati da Asvel i njima pruži jak otpor a valja ispratiti i kako će odigrati Okobo koji je sjajan na startu sezone.

PANATINAIKOS vs EFES srijeda 20h.

Ovo je meč gdje se treba očekivati najviše poena bar ako govorimo ovako na papiru. Panatinaikos igra tako sa svima jer nemaju toliko defanzivnog kvaliteta a Efes takođe voli igrati u bržem ritmu. I jedni i drugi su na 1-4. Za Pao se i očekivalo da budu ovakvi ali ne i za Efes koji je veoma loše otvorio sezonu. Međutim, u prošlom kolu su konačno slavili i sada se očekuje da uhvate ritam. Neki dan su igrali bez Micića i vidjećemo da li će sada biti spreman. No i bez njega, favoriti su za pobjedu.