XS
SM
MD
LG

Futsaleri Glasinca raspucani na startu sezone

Futsaleri Glasinca

Futsaleri Glasinca iz Sokoca pobijedili su na svom terenu sastav Kluba malog fudbala „Boračka“ iz Gradiške u okviru prvog kola Prve lige Republike Srpske rezultatom 5:0 i sa osvojena tri boda trijumfalno su ušli u novu sezonu.

Konačni ishod meča ne oslikava pravo stanje igre na terenu u čemu su saglasni akteri susreta iz obje ekipe. Prvi dio prvog poluvremena protekao je u blagoj terenskoj inicijativi gostiju iz Gradiške ali do gola prvi stižu igrači Glasinca.

U 15. minutu golman KMF „Boračka“ Popovac neoprezno startuje nad jednim igračem domaćih i dobija direktan crveni karton. Samo minut kasnije, brojčanu prednost na terenu koriste domaći. Pogotkom Dejana Debelnogića Glasinac stiže do prednosti od 1:0 sa kojom odlazi na pauzu.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju domaćini i u razmaku od dva minuta postižu dva gola. Prvo u 23. minuti novajlija u redovima Sokočana Vladan Minić pogađa za 2:0, a nakon njega u strijelce se upisao i iskusni Nenad Đerić za 3:0.

Gosti iz Gradiške pokušali su do kraja meča smanjiti rezultat ali napadi sa golmanom-igračom omogućili su čuvaru mreže Glasinca Milošu Pajeviću da sa dva pogotka postavi konačnih 5:0.

„Sastav Boračke pokazao se u jako dobrom izdanju i imali su možda i više šansi od nas. Mi smo već tri godine prvoligaši i ekipa smo koja se odlično poznaje što nam je, sigurno, pomoglo da realizujemo svoje prilike i stignemo do pobjede. Liga je ove sezone mnogo jača i zahtjevnija pa nas očekuje velika borba do samog kraja“ kazao je Pajević.

Potpredsjednik KMF „Boračka“ Radomir Ajdanac istakao je da su oni pokazali mnogo više nego što rezultat predstavlja ali da su domaćini zasluženo pobijedili.

„Gol koji smo primili nakon zasluženog isključenja golmana poremetio nas je i nismo mogli da se vratimo u meč. Glasincu čestitam na korektnoj igri, a mi u nastavku sezone želimo zadržati status prvoligaša i prikazati publici što bolji futsal“ dodao je Ajdanac.

U narednom kolu FC „Glasinac“ gostuje u Ugljeviku, a KMF „Boračka“ na svom terenu dočekuje Radnik siti.


1 .kolo Prva liga RS
Leotar 7 : 1 Beli anđeo
Brčko Zdravlje 5 : 0 Borac
Željeznica 3 : 5 Ugljevik
Glasinac 5 : 0 Boračka
Radnik Siti 6 : 3 Jahorina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Leotar 1 1 0 0 3
2 Brčko Zdravlje 1 1 0 0 3
3 Glasinac 1 1 0 0 3
4 Radnik Siti 1 1 0 0 3
5 Ugljevik 1 1 0 0 3
6 Željeznica 1 0 0 1 0
7 Jahorina 1 0 0 1 0
8 Boračka 1 0 0 1 0
9 Borac 1 0 0 1 0
10 Beli anđeo 1 0 0 1 0