XS
SM
MD
LG

Lazetić: Benefit će doneti samo ono što budemo uradili jedni za druge na terenu

Foto: Ivica Milošević

Napredak, iako na visokoj sedmoj poziciji, nema mnogo bolji učinak od Metalca u poslednjih pet utakmica, tri poraza i dva remija. Ali utoliko pre što je obema ekipama preko potreban brz bodovni iskorak, susret Metalca i Kruševljana u utorak ne bi trebalo da bude ništa manje od neizvesne, borbene i taktički uzbudljive utakmice do samog kraja.

- Oni su izuzetno kvalitetna i iskusna ekipa, koju predvodi vrhunski trener, svi znamo u fudbalskom svetu ko je i šta predstavlja Milan Đuričić, tako da maksimalno ozbiljno i sa velikim poštovanjem prema njima pristupamo toj utakmici, - izjavio je šef stručnog štaba milanovačkog superligaša, Žarko Lazetić. - Pritisak imeprativa pobede je stalno prisutan, ali više sa strane cele ovo priče, nego što ga mi sami preterano osećamo. Mi se bavimo svojim poslom i svaku utakmicu želimo da odigramo najbolje i pobedimo. To što sada nešto „moramo“, neće doneti benefit samo po sebi, već ono što budemo uradili na terenu, jedni za druge, kao i način na koji budemo sprovodili to što zelimo.

Zgusnut raspored, uzastopna gostovanja i dva meča sa Zvezdom i Partizanom, zadržali su Metalac u donjem delu tabele, ali predstojeća dva kola kod kuće mogu konačno otvoriti prostor da Lazetićevi izabranici dovedu svoj skor u realnu ravan do kraja jesenjeg kruga prvenstva.

- O tome kako smo igrali, koliko dugo nismo pobedili, sve što smo imali da kažemo rekli smo u prethodnim danima i nedeljama, tako da je ostalo samo da pričamo na terenu. Momci su bili jako dobri, i ako ponove igru i odlučnost kao protiv recimo Partizana, dobri defanzivno, u pristisku s loptom i napadali prostor, na pravom smo putu da akcije protiv Napretka završimo onako kako treba. Da, pita se o tome i protivnik, ali mi znamo šta je potrebno kako bismo došli do pozitivnog rezultata - poručio je Lazetić.

Neprelazni motor i uveliko golgeter iz Metalčevog veznog reda, Damjan Krajišnik, nema dilemu oko toga da li njegov tim zaslužuje i može do boljeg plasmana.

- Svakako da respektujemo Napredak, imaju odlične, iskusne igrače, ali u našoj ekipi je atmosfera odlična, dobro radimo na svakom treningu, svi verujemo u šefa i jedni drugima. Situacija na tabeli još ne daje pravu sliku i mislim da će sve doći na svoje u našu korist. Nama su jake utakmice uvek bile motivacija da odigramo kako treba. Namestilo se da i ova utakmica bude za nas jedna od takvih, pa očekujem maksimalno zalaganje. Pokazalo se da ništa ne može lako, nema protivnika pred kog možeš da izađeš s nekim opuštenim stavom, i to je ono što nas pred Napredak pokreće da damo najbolje - izjavio je Krajišnik.

U rosteru Metalca jedino će ovog puta nedostajati Mlađović zbog akumulacije četiri žuta kartona. Utakmica Metalac – Napredak počinje u utorak od 16 sati uz direktan prenos na AreniSport. Već u narednom kolu Milanovčani dočekuju Radnik 6. novembra.