XS
SM
MD
LG

U Donjoj Bukovici šampionska jesen

FK Sloga Donja Bukovica

Utakmicama posljednjeg osmog kola spuštena je zavjesa na jesenji dio prvenstva u Drugoj opštinskoj ligi grupa Bijeljina.Jesenji šampion je ekipa Sloge iz Donje Bukovice koja je zabilježila svih osam pobjeda i jedina je ekipa u Semberiji sa svim pobjedama u zvaničnim utakmicama.

Jedan od najzaslužnijih za uspjeh Sloge je direktor kluba doktor Đoko Novaković koji kaže da je samo jedan od jednakih koju su dali doprinos.

-Okupili smo se na početku ove sezone onako kako i samo kluba kaže, složno i zajedno da pokušamo da napravimo iskorak a to je plasman u Prvu opštinsku ligu.Zanimljivo je da mi nakon rata nikada nismo igrali veći rang, ali nismo ni prestali da postojimo iako je bilo teških momenata.

Ove sezone smo igrali odlično.Okosnicu tima čine igrači iz sela uz par momaka iz susjednih sela koji sa istim žarom igraju na naš klub.Takođe, imamo veliku podršku publike.Cijelo mjesto je stalo iza kluba i na gostovanjima imamo po 50-tak navijača što je rijetkost za ovaj rang takmičenja.

Doktor Đoko Novaković

Novaković je inače dugogodišnji zvanični ljekar Fudbalskog kluba Radnik iz Bijeljine i ne krije da mu je to mnogo pomoglo.

-Uvjerio sam se kako funkcioniše jedan veliki klub.Pokušavam da dio toga prenesem i u naš kolektiv.Uveli smo članske karte za pomoć klubu.Trudimo se da se organizaciono podignemo na jedan veći nivo.

Direktor Sloge ističe da šampionski  tim ostaje na  okupu.

-Svi igrači ostaju a pokušaćemo da angažujemo par pojačanja.Želim da se zahvalim savezu i svim našim protivnicima na korektnosti.Takođe sve čestitke našim igračima i mještanima koji su najzaslužnijih za ovaj uspjeh.Vidimo se na proljeće da u jednom sportskom nadmetanju završimo ovo prvenstvo, zaključio je doktor Đoko Novaković