XS
SM
MD
LG

EL: Tim koji je najugodnije iznenađenje oslabljen stiže u Beograd, Sale i Gudura idu na lidera

Foto: Euroleague

Pred nama je novo kolo u Evroligi. U ovom kolu biće nekoliko zanimljvih mečeva poput onih u Moskvi i Beogradu a najinteresantnije bi trebalo biti u Istanbulu gdje Fener dočekuje lidera.

CSKA vs MAKABI četvrtak 18h.

Kolo otvaraju u Moskvi dva velikana. Ekipa CSKA u najgorem je nizu u poslednjih 20 godina jer su vezali pet poraza ako se računaju sva takmičenja. Dobra stvar je ta što su se oporavili i Šengelija i Milutinov te će to sigurno značiti dosta za igru ''Armejaca''. Sa druge strane, Makabi je u nizu od pet vezanih pobjeda u Evroligi. Iako na prvu djeluju kao divlja ekipa, igraju sve bolje u defanzivi a napadački su uhvatili dobar ritam. U ovom meču CSKA ima imperativ pobjede jer bi novi poraz dodatno poremetio njihove planove. Makabi može nešto opuštenije ući u meč ali svakako će znati iskoristiti priliku da dobiju meč ako im se ona ukaže.

CRVENA ZVEZDA vs ASVEL četvrtak 19h.

Ekipa Dejana Radonjića dočekuje najugodnije iznenađenje ove sezone. Ekipa Asvela u Beograd dolazi sa skorom 6-2 ali dolazi i vidno oslabljena s obzirom da je Dejvid Lajti slomio ruku. Zvezda je u prošlom kolu deklasirala Panatinaikos a u međuvremenu je dovela Stefana Markovića. On će teško debitovati sada ali se očekuje povratak Nikole Ivanovića dok se lakšim treninzima vratio Vajt. Ovde treba očekivati veliku borbu i sigurno će akcenat biti na odbranama. Kod Asvela sve kreće od Okoboa i Džonsa i Zvezda ukoliko želi dobiti ovaj meč, moraće njih zaustaviti. Asvel je nekoliko puta već slavio u Beogradu pa će isto probati uraditi opet.

ALBA vs EFES četvrtak 20h.

Alba je ekipa koja igra dosta bolje od očekivanog i trenutno su na tri pobjede. Sikma igra kao Drejmond Grin za siromašne ove sezone, Da Silva se sjajno snalazi na EL nivou a Alba bi mogla biti i opasnija ako Džejlen Smit uhvati bolji ritam a djeluje da bi se i to moglo desiti. Efes je najveće razočarenje ove sezone. Aktuelni prvak ima samo dvije pobjede i očito da neke stvari ne štimaju najbolje kod njih. U ovom susretu nemaju prava na kiks a nikad nije dobro kad se morate vaditi protiv nezgodnih ekipa koje nemaju šta izgubiti. A takav je slučaj sa Albom u ovom meču.

PANATINAIKOS vs UNIKS četvrtak 20h.

Priftis će u ovom susretu voditi tim protiv svog bivšeg tima kojeg je i uveo u Evroligu. Panatinaikos generalno e igra dobro i jedna su od lošijih ekipa u ligi. Individualnog kvaliteta imaju ali timski ne djeluju dobro. Uniks igra sve bolje kako sezona teče i djeluje da će se boriti za TOP8. Bili su blizu i da dobiju Asvel u prošlom kolu ali nisu uspjeli. U međuvremenu, dobili su CSKA u ligi pa ekipa Velimira Perasovića sa dosta samopouzdanja ulazi u ovaj meč. Favoriti jesu ali je nezahvalno prognozirati ovakav meč.

BARCELONA vs BASKONIJA četvrtak 21h.

Barselona je doživjela dva vezana poraza, u Tel Avivu i Milanu. U oba meča nisu izgledali dobro. Imali su problema sa izgubljenim loptama ali i napadi im nisu bili dobri i bilo je dosta bezidejnosti. Plod svega toga je i loš šut za tri poena protiv Armanija. Ipak, ovo je meč gdje bi se trebali vratiti pobjedama. Baskonija je doživjela tri debakla zaredom u Evroligi i Duško Ivanović ne može biti zadovoljan kako mu ekipa izgleda. Teško da se ovde mogu vaditi ali vidjećemo da li će pokazati neku reakciju.

ZENIT vs OLIMPIJAKOS petak 18h.

Prvi meč u petak igra se u Rusiji. Zenit u ovaj meč ulazi sa omjerom 5-3. Taj omjer je bolji od onog kako oni zapravo izgledaju na terenu. Realno je da imaju bar pobjedu manje na osnovu onog što su pokazali. Imaju oni kvaliteta ali ga ne pokazuju u pravoj mjeri ali svakako da im fali Nejpir koji još nije spreman. Olimpijakos igra sjajno. Imaju šest pobjeda i izgledaju zaista dobro. Sve što rade kreće iz odlične odbrane ali i velikog sklada u napadu. U ovom meču, treba očekivati veliku borbu a s obzirom da su za nijansu čvršći, gosti su čak i bliži pobjedi.

FENERBAHČE vs ARMANI petak 18:45h.

Ekipa Saše Đorđevića dočekuje Armani koji je trenutno lider na tabeli. Fener je u prošlom kolu odigrao sjajno i dobio CSKA u Moskvi i to bi lako mogla biti prekretnica za njih. Imaju širinu, sve više se igrača pojavljuje u punom obimu i od njih treba očekivati seriju pobjeda vrlo skoro. Armani je ekipa koja ima širinu a u prošlom kolu savladali su Barsu. Svi daju svoj doprinos i poeni su sjajno raspoređeni a Divonte Hol je pravi pogodak ''ispod radara''. U ovom susretu će se sigurno igrati čvrsto i i jedni i drugi će tražiti svoju šansu kroz odbranu. Fener sigurno želi ostvariti pobjedu ali može se reći da Armani kao blagi favorit ulazi u meč.

MONAKO vs BAJERN petak 20h.

Ovo će biti jedan od interesantnih mečeva u ovom kolu. Monako je na polovičnom omjeru dok Bajern ima pobjedu manje. I jedni i drugi su pokazali dosta i vjerovatno su i jedni i drugi zaslužili bar po pobjedu više. S obzirom da će se boriti za TOP8 već sada je ovaj duel izuzetno bitan. I jedni i drugi imaju dobre atlete i dosta su čvrsti ali je Monako napadački talentovanija ekipa. Ono što je njihov minus jeste loša forma Džejsma a on kad je van ritma, najgori je igrač svoje ekipe. Sa druge strane, Bajern je sve bolji otkako se smanjio broj povreda i sigurno će tražiti svoju šansu u ovom meču.

REAL vs ŽALGIRIS petak 20:45h.

Ovo je vjerovatno najmanje zanimljiv meč bar na papiru. Trebala bi se desiti neka naučna fantastika da Žalgiris prvu pobjedu upiše baš u ovom susretu dok je ovo Realu šansa da ostvari jednu lakšu pobjedu i da tako nastavi pohod ka vrhu. Nema šta mnogo da se priča o ovom meču jer nema segmenta u kome Žalgiris može parirati izuzev možda odbrane gdje su na momente pokazivali da imju čvrstine. Ipak, ovo bi Real trebao dobiti i to tako da Laso može odmoriti najbitnije igrače. Vrlo moguće da će i naš Tristan Vukčević dobiti veći prostor u ovom meču.