XS
SM
MD
LG

 Babić vodi Almeriju ka eliti

Srđan Babić

Gde on dođe tu nema zime! Srđan Babić je prošle sezone bio najbolji igrač portugalskog Famalikaoa, a od ove sezone je adut španske Almerije koja želi povratak u prvoligaško društvo. Tim sa obale Sredozmenog mora je na dobrom putu da to uradi, a 25-godišnji Banjalučanin je nezamenjiv šraf u ekipi i ima ogromne zasluge za činjenicu da je odbrana njegovog tima, uz Saragosu, primila najmanje golova u LaLigi 2. Babić je u Almeriju otišao na pozajmicu iz Crvene zvezde u kojoj nije dobio pravu šansu, a kaže da se nimalo ne kaje.

- Dobro nam ide zadovoljni smo, kako drugačije da bude kada je tim na prvom mestu. Dobro sam se snašao u Almeriji, ranije sam igrao u Španiji i to mi je sve olakšalo kada je u pitanju prilagođavanje na novu sredinu. Sve je upotpunjeno dobrim rezultatima i činjenicom da smo prvi na tabeli. Ne bih da zvučim pretenciozno, ali verujem da ćemo se iduće godine takmičini u najjačem rangu španskog fudbala. Moja želja je da ostanem ovde – istakao je odlični štoper.

Babić je bio član „Zlatnih orlića“ sa Novog Zelanda i mlade reprezentacije Srbije, ali nikada nije dobio poziv za A tim mada ga je svojim igrama zaslužio. Osim Srbije „pravo na njega“ ima i BiH.

- Zaista se ne zamaram reprezentativnim pozivom. Ponosan sam na činjenicu da sam igrao u zlatnoj generaciji i da je većina nas iz tog tima pronašla svoje mesto u najboljim srpskim i evropskim klubovima. Osnovni cilj mi je da sa Almerijom zaigram u jednoj od najjačih liga sveta – poručio je Babić.