XS
SM
MD
LG
12.11.2021 Administrator DC

Švedska pregazila BiH

U okviru šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo reprezentacija Švedske je slavila ubjedljivu pobjedu protiv mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat utakmice glasio je 4:0.

U trećoj minuti utakmice Zmajići su prvi zaprijetili golu Švedske, a šutirao je Andrej Đokanović sa čak 30-ak metara. Lopta je otišla pored gola. Samo minutu kasnije Nikola Ćetković je odbranio zicer Saru. 

Igrala se 23. minuta susreta kada je Milojević srušio Vagića, a rumunski sudija je pokazao na "kreč". Strijelac pogotka bio je Elanga koji je bio siguran sa jedanaest metara. Pored poraza najgore vijesti su se desile u 36. minuti utakmice kada je Ivan Bašić zadobio težu povredu.

Do kraja prvog poluvremena Šveđani su stigli i do drugog pogotka. Husein je odlično prevario sve defanzivce, a Patric Valemark je imao lagan posao i pospremio loptu umrežu za konačnan rezultat prvog dijela od 2:0.

U nastavku utakmice Šveđani su nastavili sa velikim brojem napada. U 63. minuti prijetio je alemark ponovo, ali je Ćetković dobro odbranio tada njegovu šansu. Ipak, do kraja utakmice Ćetković je još dva puta savladan.

Prvo je u 75. minuti utakmice kada je nakon greške Đokanovića Prica je dodao do Elange koji postiže pogodak za 3:0. Samo dvije minute kasnije stigao je i četvrti pogodak. Hussein je ponovo odlično poslao loptu, a Nigren je pogodio za 4:0.