XS
SM
MD
LG

Nebojša Jandrić: "Na muci se poznaju junaci"

Nebojša Jandrić trener Inđije, foto: lična arhiva/facebook.com/nebojsa.jandric.3

Pravi treneri nisu veliki samo u pobedama, već u porazima, iz kojih izvlače pouke, ispravljaju uočene greške, propuste, u cilju zauzimanju pravog kursa. Jedan od takvih je Nebojša Jandrić, trener Inđije. Smogao je snage da sa novinarima razmeni utiske i da analizu neugodnog i neočekivanog poraza. 

- Teški su ovo momenti za nas, zahvatila nas je kriza rezultata. Očekivali smo težak period i utakmice na svaka tri dana. Breme lidera dosta nas je emotivno i energetski potrošilo. Javor Matis se pokazao kao stabilan i vidi se da su zadržali potrebnu energiju. I ranije sam govorio da su Ivanjičani najkvalitetnija ekipa, vremenom su se stabilizovalo i dolaze na željeni nivo. U Inđiju su došli sa imperativom i željom da ostvare pozitivan rezultat i tokom 90 minuta su tome sve podredili i zasluženo nose bodove. Mi nismo imali kontinuitet, bilo je padova u igri i to se odrazilo na konačan rezultat - rezimira Jandrić.

Biće vremena za dublju analizu, a u osvrtu na poslednje rezultate mladi stručnjak objašnjava: - Bilo je dosta faktora koji su uticali na ovu situaciju. Za nas ovaj izazov predstavlja novo iskustvo i mogućnost da se istestiramo i vidimo kako funkcionišemo, koje odluke donosimo kada je teško, a koje kada je dobro. Što bi rekli, na muci se poznaju junaci. Imali smo problem sa povređenim igračima, ispali su iz takmičarskog ritma, teško ga hvataju. Prateći izazovi su potrošili dosta energije i nastalo je emotivno pražnjenje. Moramo pronaći dodatni motiv, graditi dobru atmosferu i pokazati da smo velika ekipa. Kad je loše isplivaju neki drugi momenti, a vreme će pokazati da li smo pravi - navodi Jandrić.

Lidera do kraja sezone očekuju dva teška gostovanja protiv Radničkog i OFK Žarkova, i upravo su to izazovi o kojima je govorio naš sagovornik.