XS
SM
MD
LG

EL: Zvezda protiv Perasovića, Sale protiv šampiona

Foto: Euroleague

Iako su na programu kvalifikacije za Mundobasket, u Evroligi nema pauze i na programu je 12. kolo. Biće dosta interesantnih mečeva a jedan takav će se igrati i u Beogradu.

CSKA vs BAJERN četvrtak 18h.

Kolo kreće iz Moskve i to sa jednim jako interesantnim duelom. CSKA je na omjeru 6-5 dok je Bajern na 5-6. CSKA je konačno kompletan i očekuje se da zaigraju bolje u narednom periodu. Sa druge strane, i Bajern igra jako dobro u poslednje vrijeme a prošle sedmice su ostvarili dvije pobjede. Što se ovog meča tiče, CSKA je kvalitetnija ekipa pa gotovo na svim pozicijama. Međutim, niko Bajern ne smije potcijeniti. Biće dosta borbe, biće dosta čvrstine i dobrih odbrana a svakako da se očekuje pobjeda ''Armejaca''.

FENERBAHČE vs EFES četvrtak 18:45h.

Turski derbi u kojem ekipe ulaze u različitom raspoloženju. Fener je u krizi i imaju tri vezana poraza. Pozicija Saše Đorđevića nije sigurna i morali bi ući u seriju boljih rezultata. Efes je u potpuno suprotnom ritmu jer su vezali tri pobjede i konačno liče na Efes iz prošle sezone. U poslednjih par godina, Efes je nanio gomilu poraza Feneru u međusobnim duelima i sigurno da je Fener želja osvete. Gledajući trenutni momentum, Efes u meč ulazi kao favorit. Međutim, Fener bi morao biti motivisan i radi loših rezultata u poslednje vrijeme ali i radi poraza od Efesa u poslednje vrijeme.

ALBA vs MAKABI četvrtak 20h.

Ovo bi mogao biti jedan lijep meč. Alba igra generalno lijepu košarku ali im fali kvaliteta da urade nešto više. Makabi sa druge strane igra odlično ove sezone i trenutno su na omjeru 7-4. Doduše, odigrali su veoma loše u Pireju u poslednjem kolu ali bi definitivno mogli da poprave utisak u Berlinu. S obzirom na to kako ekipe igraju, za očekivati je da ovo bude jedan veoma efikasan i dobar meč. Makabi je favorit a vidjećemo može li Alba iznenaditi.

BASKONIJA vs REAL četvrtak 20:30h.

Baskonija igra loše ove sezone. Na omjeru su 4-7 ali treba očekivati bolje rezultate pod vodstvom Nevena Spahije. Što se Reala tiče, možda nemate osjećaj da igraju dobro ali su u vrhu i dijele prvo mjesto sa Barselonom. Imaju dubinu i čak i kad im neko fali, to se ne osjeti. Igrali su prije 20ak dana u ligi i tad je Real rutinski slavio. Naravno, i sada su favoriti. Baskonija je uvijek znala dobiti favorite u EL a takva pobjeda im fali za sada. Vidjećemo da li to mogu uraditi u ovom meču.

PANATINAIKOS vs ZENIT četvrtak 20:30h.

Panatinaikos je na dvije pobjede ali su odigrali zaista dobro u Minhenu u prošlom kolu. U prvenstvu su, predvođeni Nedovićem, napravili veliki preokret protiv Olimpijakosa i to ih može sigurno motivisati da odigraju dobro i u Evroligi. Zenit igra tiho ali su na sjajnom omjeru i nalaze se u samom vrhu Evrolige. Čvršći su i sigurno će pokušati usporiti ritam meča dok će Panata pokušati ubrzati meč. Iako je Zenit favorit, moglo bi se ovde desiti iznenađenje.

CRVENA ZVEZDA vs UNIKS petak 19h.

Jedan od najzanimljivijih mečeva, biće onaj između Zvezde i Uniksa. Zvezda u ovaj meč ulazi kompletna ako zanemarimo dugo odsutnog Vajta. Mada, i on bi uskoro trebao biti spreman. Uniks u poslednje vrijeme igra sjajno. Ekipa Velimira Perasovića ima pet pobjeda na poslednjih šest mečeva. Međutim, ne igraju najbolje u gostima i sigurno će to sada htjeti promijeniti. Ono što je svakako za neke iznenađenje, jeste odbrana Uniksa. Oni imaju dosta napadačkog potencijala ali su sjajni i defanzivno i imaju najviše ukradenih lopti po utakmici. Što se samog meča tiče, treba očekivati pravu rovovsku borbu i mnogo nadmudrivanja. Teško je očekivati neki meč na veći broj poena jer oba tima igraju čvrsto i odlično u defanzivi. Zvezda jeste blagi favorit ali će morati odigrati jako dobro ukoliko žele pobjedu.

MONAKO vs ASVEL petak 20h.

Francuski derbi gledaćemo u ovoj rundi. Monako je u problemu jer su na 5-6 omjeru i nikako ne mogu naći dobar ritam u gostima. Na to sve, došlo je na prošlom meču do sukoba Zvezdana Mitrovića i Majka Džejmsa i vidjećemo šta će se tu dešavati. I Asvel je u padu ali su imali i teške mečeve jer su igrali sa Barsom i Realom prošle sedmice. Tako da, i jedni i drugi žarko žele pobjedu. Monako će sigurno pokušati ubrzati kad god može dok će Asvel kroz sporiji ritam i čvrstinu tražiti svoju šansu.

ARMANI vs OLIMPIJAKOS petak 20:30h.

Armani je doživio dva poraza protekle sedmice te više nije lider. Sa druge strane, Olimpijakos je bio polovičan i nastavio je sa jako dobrom sezonom. U ovom meču, Armani ima imperativ pobjede. Prednost im je ta što Olimpijakos djeluje bolje kući nego u gostima alis vakako da Armaniju neće biti lako. I jedni i drugi igraju dosta čvrsto, imaju i širinu ali definitivno je veći napadački potencijal na strani Armanija i zato kao favoriti ulaze u ovaj meč.

BARSELONA vs ŽALGIRIS petak 21h.

U poslednjem meču ove runde, Šaras, Dejvis, Jokubaitis i Hejs, igraće protiv ''svog'' Žalgirisa. Žalgiris je protekle sedmice vezao dvije pobjede i sigurno će sa dosta samopouzdanja doći na ovo gostovanje. Tražiće svoju šansu prije svega kroz defanzivu. Međutim, realno je da ovo bude odrađivanje posla i da Barsa rutinski dođe do nove pobjede.