XS
SM
MD
LG

Novosađani priželjkuju da protiv Metalac ponove neka ranija izdanja

Nikola Petrić golman Proletera (lična arhiva/foto: Zdravko)

Proleter će sutra odmeriti snage sa Metalcem, rekli bi rival po meri da se eventualno uknjize novi bodovi. Samo se za ishod pita protivnik koji na Karađorđe dolazi sa novim strategom Milijom Žižić. Novosađani su trenutno deseti, sa 21 bodom, pet više od gostiju na 14. mestu. Prethodno odigran meč u Novom Pazaru i poraz odavno su arhivirali. Rekoše ds su slabo odigrali, van svog dometa, i Metalac je prilika da ponove izdanja iz susreta sa Vozdovcem, naročito Partizanom, pa i Vojvodinom.

- Metalac je promenio trenera i pitanje je da li će nešto menjati u sistemu igre. Kod Lazetić su bili napadački orjentisani, Žižić zastupa nešto drugačiji stil. Utakmica za nas puno znači u rezultatskoj smislu, pogotovo što smo na početku poraženi u Gornjem Milanovcu - iznosi svoja saznanja trener Dušan Bajić.

Slično razmišlja pouzdani čuvar mreže Nikola Petrić.

- Metalac je pod Lazetićem igrao sjajno, na nesreću nisu osvajali bodove. Igrali su na gol više, dosta rizikovali, prošle sezone to se isplatilo. Primetio sam da su na kup utakmici sa Radničkim ispadali iz sistema. Žižić se razlikuje od prethodnika, zastupa defanzivnu opciju, sačekaće nas na srednjoj zoni ipokušati iz kontre da iznenade. Mi smo na sve spremni i bilo bi lepo da ponovimo neko od izdanja pre Novog Pazara - priželjkuje pouzdani golman.