XS
SM
MD
LG

EL: Lučić i Jaramaz srušili prvaka Evrope, Veseli vodio Fener do mnogo bitne pobjede

Foto: Euroleague

Košarkši Bajerna savladali su Efes sa 83-71 u 14. kolu Evrolige.

Prvi period bio je veoma efikasan. U takvoj igri se Bajern snašao bolje te je nakon deset minuta igre vodio 27-23. U drugom periodu se igralo nešto tvrđe ali je Bajern čuvao vodstvo i sa +6 je otišao na odmor. U trećem periodu Efes je pokušao doći do preokreta ali je Bajern sačuvao vodstvo i sa +2 je ušao u poslednji period. U poslednjem periodu do izražaja je došla sjajna odbrana Bajerna. Sveli su Efes na samo sedam poena u 4/4 i na kraju su došli do pobjede.

Lučić je vodio Bajern do pobjede sa 18 poena i 12 skokova a po 18 poena dodali su i Tomas te Rubit. Odličnu rolu imao je i Ognjen Jaramaz sa devet poena. Efes su predvodili Larkin i Bobua sa po 18 poena dok je Micić dodao 12 poena.

Do bitne gostujuće pobjede došao je Fenerbahče Saše Đorđevića. Fener je savladao Zenit u gostima sa 86-80. 

U prvom poluvremenu Zenit je bio bolji rival. Vodili su skoro cijelo vrijeme ali se nisu uspjeli pretjerano odvojiti za šta je najviše bio zaslužan Veseli koji je igrao sjajno u prvom poluvremenu. Iako je Fener pokušao u trećem periodu napraviti preokret, Zenit je sa poenom prednosti ušao u poslednji period. U poslednjem periodu, Fener pravi preokret i to ponovo zahvaljujući potezima Veselog ali i trojci Dešona Pijera.

Goste, koji su igrali bez Gudurića i Šajoka, do pobjede je vodio Veseli sa 32 poena dok je Lojd predvodio Zenit sa 19 poena.