XS
SM
MD
LG

Najveća iznenađenja sezone – Ko je očekivao da će ovi klubovi ovako igrati?

Lista najvećih iznenađenja tokom polusezone

Pred nama je zimska pauza u svim ženskim fudbalskim ligama, a lige će se nastaviti u martu naredne godine. Sa jedne strane to su sjajne vijesti za ljubitelje fudbala, a za neke je razočaravajuće jer je pitanje šta će raditi dva i po mjeseca bez ženskog fudbala.

Odlučio sam da ovu pauzu iskoristim na najbolji mogući način i da pogledam koja su to najveća iznenađenja u prvoj polusezoni do sada, pa vam donosim sljedeće:

RIJEKA

Ekipa Tihane Nemčić je jedno od najprijatnijih iznenađenja u Prvoj ženskoj ligi Hrvatske, bar po mom mišljenju. Ulazak u najviši rang ženskog fudbala u Hrvatskoj očigledno je dao neki dodatan vjetar u leđa bijelo-plavima koji su u prvoj polusezoni igrali veoma dobro i drže zlatnu sredinu. Mjesto u plej ofu djeluje sve optimističnije i realnije kada se pogleda stanje na tabeli, budući da su šest bodova udaljeni od petoplasiranog Agrama, a uz to imaju i dva meča manje, koja će odigrati na proljeće. 

SPARTAK DOO SUBOTICA

Da, naravno da je to morao biti Spartak Doo kada je u pitanju Prva ženska liga Srbije. Najmlađi tim u ligi na čelu sa Petrom Kurćubićem u devet odigranih mečeva, pobjedio je čak osam puta i jednom igrao neriješeno, a jedini su tim u prvenstvu koji nema poraz. Ogroman napredak zabilježen je u odnosu na prošlu sezonu kada su završili treći. Vjerujem da mogu nastaviti sa sjajnim partijama i u nastavku sezone i da će voditi žestoku bitku sa ostale tri ekipe koje ih prate za plasman u Super ligu Srbije za žene. 

INTER POSUŠJE

Ekipa koja je nakon deset mečeva srušila sve moguće klupske rekorde. Prvi put u svojoj istoriji vezali su sedam mečeva bez poraza, a uz to postali su prvi klub koji na sedam vezanih duela u prvenstvu nije primio pogodak. Novo su osvježenje za Prvu žensku ligu Federacije Bosne i Hercegovine i ne bi se iznenadio da se potuku za prvu poziciju sa ostalim klubovima koji su kandidati za ulazak u Premijer žensku ligu Bosne Hercegovine. Opet kažem, jedan su od najmlađih timova u ligi i predstoji ne samo njima, nego i ostalima ozbiljan zadatak u toku ove zime.

GORICA

Gorica je tek novoformirani klub u Hrvatskoj i ovo im je prva istorijska takmičarska sezona od kada postoje i ona je odrađena za čistu desetku. Pobjedili su sve utakmice u toku prve polusezone i jesenji su prvaci u Drugoj ženskoj ligi Hrvatske grupa A. Prva pozicija i da budu šampioni je sasvim realna stvar u ovom momentu, ali u tome će morati da se dobro potuku sa Hajdukom iz Splita, koji takođe ove sezone igra veoma dobro, iako je poražen sa 1:0 od Gorice u međusobnom susretu, taj duel ne mora da znači ništa i vodiće ova dva tima veliku bitku pa praktično do posljednjeg kola.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6