XS
SM
MD
LG

Pregled NBA lige. Jokić i dalje igra sjajno, Bulsi u velikim problemima

Foto: Denver Stuffs

Za vikend je odigrano nekoliko mečeva u NBA lgi a vrijeme je za novi pregled dešavanja iz najjače košarkaške lige na svijetu.

-Bruklin je lider Istoka sa 19-8. Prvo su prelomili meč sa Atlantom u 4/4 uz odličan doprinos Tomasa a potom su bez Hardena savladali Detroit. Napravili su razliku u 4/4 ponovo a do pobjede ih je sa 50+ partijom vodio Durent. Baksi su uz dosta muke savladali Hjuston. Napravili su preokret u 4/4 uz 15 Janisovih poena. Potom su rutinski savladali Nikse pa su na 18-10. Čikago je izgubio od Majamija pa je na 17-10 ali Čikago ima trenutno ogromnih problema sa Kovid protokolima i koronom pa je trenutno bez devetorice košarkaša.

-Majami je na 16-11. Imaju i oni problema i fali im nekoliko igrača uključujući i Batlera i Adebaja ali su dobili Čikago. Klivlend je za vikend ostvario dvije pobede. Prvo su rutinski savladali Minesotu a onda i Kingse. Protiv Kingsa su postigli 81 poen u prvom poluvremenu što je rekord franšize a valja reći da je Okoro izgledao sjajno u oba meča što je dodatak na već sve što odlično funkcioniše kod Kavsa. Filadelfija je napravila preokret protiv Golden Stejta u 4/4. Ključ je bio u odbrani i raznovrsnom napadu a dobro su čuvali Stefa. Oni su na 15-12.

-Vašington je nastavio sa slabim igrama te je doživio težak poraz protiv Jute i sad je na 15-12. Šarlot je savladao Kingse bez devetorice igrača u rotaciji. Imao je Foks dva bacanja da donese pobjedu Kingsima ali je oba promašio. Kod Hornetsa vrijedi spomenuti sjajnu partiju Buknajta. Atlanta je na 13-13 nakon što ih je savladao Bruklin.  Boston je na 13-14 nakon ubjedljivog poraza kod Sansa.

-Toronto je na 12-14. Oni su savladali Nikse i to trojkom Trenta pod faulom. Niksi su uz poraz od Toronta, izgubili i od Baksa pa su na 12-15. Indijana je savladala Dalas dobrom igrom u završnici pa je sada na 12-16 i ima tri vezane pobjede.

-Finiks je lider Zapada i lige nakon pobjede nad Bostonom jer su sada na 21-4. Golden Stejt ima isto pobjeda ali poraz više. Oni su izgubili kod Filadelfije iako su do poslednjeg perioda igrali dobro. Malo su u padu a djeluje i da je Kari van forme. Juta je pregazila ekipu Vašingtona te je sada na 19-7.

--Memfis je savladao Hjuston te je sada na 16-11. Klipersi su se mnogo mučili sa Orlandom ali im je Redži Džekson donio pobjedu. Sada su na 15-12. Poraz više imaju Lejkersi ali su odigrali dva sjajna meča za vikend te su predvođeni Džejmsom savladali Oklahomu i ekipu Orlanda.

-Dalas je na 13-13. Prvo su izgubili od Indijane a onda su bez Dončića savladali Sparse. Isti omjer ima i Denver. Novom sjajnom partijom od 35 poena, 17 skokova i osam asistencija, Jokić je vodio Denver do pobjede protiv Sparsa. 

-Minesota je na 12-15. Prvo su izgubili od Klivlenda što im je bio peti vezani poraz. Onda su bili pred porazom kod Portlanda ali ih je pokrenuo Rasel sa dvije trojke te su došli do pobjede. Sakramento je propustio ogromnu šansu kod Šarlota jer je Foks omašio bacanja za pobjedu a onda su izgubili i od Klivlenda pa su na 11-16. Isti omjer ima i Portland. San Antonio se probudio i sada je na deset pobjeda i svakako da je u igri za plej in dok su Hjuston, Oklahoma i Pelikansi van te priče.