XS
SM
MD
LG

Ekipa Sarajevsko –romanijske regije podelila treće mesto

Nakon okončanja fudbalskih dešavanja u jesenjoj polusezoni  na području BiH , Republike Srpske i Federacije organizovano je druženje fudbalskih sudija i humanitarni turnir u malom fudbalu, koji se proteklog vikenda održao u hercegovačkom gradiću Ljubuškom. Učestvovalo je 17 ekipa,  sa oko 220 fudbalskih sudija, a među njima su bili i predstavnici svih sedam udruženja koji egzistiraju  u sastavu Fudbalskog saveza Republike Srpske. 

Turnir koji se već održava pet godina i polako prelazi u tradiciju je otvorio član Izvršnog odbora FS/NS BiH Milorad O Lale, sve utakmice turnira su se odigrale u Gradskoj sportskoj dvorani i Sportskom centru Ivanić - Ljubuški. Prihod od prikupljenih sredstava  humanitarnog nadmetanja koje je i nosilo naziv „Sudije humanitarci „  je otišao za potrebe udruženja osoba sa posebnim potrebama i teško obolele dece.

Po završetku turnira organizovano je i druženje u hotelu Bigesta gde su najuspešnijim ekipama i pojedincima dodeljene nagrade i priznanja.

Najbolji je bio sastav  Udruženja sudija Kantona Sarajevo koja je u finalu bila bolja od sudija Hercegovačko - neretvanske županije .

Najuspešnija ekipa iz Republike Srpske je iz Udruženja fudbalskih sudija područja Sarajevsko romanijskog. koja je na kraju žrebanjem podelila treće i četvrto mesto . Predsednik UFSSR , Dragan Prtvar je impresioniran odličnom organizacijom ovog lepog druženja a i humanitarnog turnira a posebno je bio zadovoljan i rezultatima njegove ekipe.

-Proveli smo tri lepa dana u Ljubuškom, družili se , igrali fudbal i razmenjivali mišljenja mislim da je ovo okupljanje bio pun pogodak i u potpunosti je opravdalo očekivanja. Što se tiče takmičarskog dela naša ekipa Udruženja fudbalskih sudija područja Sarajevsko -romanijskog je u grupnoj fazi  jedan susret pobedila , jedan izgubila i uspeli smo da se plasiramo u ¼ finala gde smo se sastali sa sudijama iz Trebinja i meč je okončan rezultatom 1:1 . Nakon izvođenja penala sreća je bila na našoj strani i stigli smo do polufinala . Tu nas je očekivao susret protiv pobednika turnira ekipe Kantona Sarajevo , bili smo ravnopravan protivnik , propustili nekoliko odličnih prilika ali smo zaista nes(p)retno primili pogotke i na kraju izgubili 2:0. Utakmica  za treće mesto nije odigran pa smo službeno podelili treće i četrvto mesto. Moramo biti svakako  zadovoljni, zalaganjem i odnosom prema igri i uopšte nastupom na turniru. Na ovom druženju smo dostojanstveno predstavljali naš Područni savez ali i Fudbalski savez Republike Srpske, uz to i bili najbolji od sastava sa prostora Republike Srpske. Mormo dodati i da smo na prethodnim turnirima uvijek bili među najboljim ekipama , jednom treći, nekoliko puta četvrti što potvrđuje da naš dobar rezultati iz Ljubuškog nije slučajnan, zaključio je Dragan Prtvar

Druženju i humanitarnom turniru u Ljubuškom osim sudija , kontrolora i delegata prisustvovali su i potpredsednik FS/NS BiH Irfan Durić, član IO FS/NS BiH Milorad O Lale  i predsednik NS FBIH Dragan Soldo

 Uz predsednika Udruženja fudbalskih sudija područja Sarajevsko - romanijskog , Dragana Prtvara ekspediciju udruženja iz Istočnog Sarajeva  u Ljubuškom su sačinjavali: Vesna Miletić, Nemanja Jovičić, Marko Maljukan, Filip Papić, Petar Blagojević, Slađan Došlo, Nemanja Vujadin, Nikola Tešanović , Stefan Tešanović i Miroslav Bjelica