XS
SM
MD
LG

EL: Desetkovani Real očitao lekciju CSKA, Boldvin srušio ''svoj'' Bajern

Foto: Euroleague

Košarkaši Reala savladali su CSKA sa 71-65 u derbiju 17. kola Evrolige.

Real je u meč ušao izuzetno oslabljen. Radi problema sa virusom nisu mogli računati na Poarijea, Jabusela, Hangu, Ertela, Kozera a odsutni su bili i Rendolf, Tompkins i Kerol. Međutim, i tako osalbjeni, sjajno su otvorili meč te su poveli 17-3. Do kraja prvog perioda gosti su uhvatili ritam i prišli su na -10. U drugom perodu, CSKA pravi preokret te na odmor odlazi sa tri poena prednosti.

U trećem periodu vodila se velika borba. Odbrane su bile dobre i kod jednih i kod drugih. Trojkom Fernandeza, Real je sa poenom prednosti ušao u poslednji period. Real je nastavio sa sjajnom igrom te je poveo 62-55. Pokušao se CSKA vratiti u završnici ali je tada Vilijams-Gos bio nepogrešiv te je potvrdio pobjedu svoje ekipe.

Gos sa 17 poena vodio je Real do pobjede a mladi Tristan Vukčević imao je šest poena. Goste je predvodio Klajburn sa 16 poena i 13 skokova dok je Milutinov dodao 13 poena i deset skokova.

Baskonija je iznenadila Bajern i slavila u Minhenu sa 81-76. Junak pobjede ekipe Nevena Spahije bio je Boldvin koji je na kraju imao 30 poena protiv svoje bivše ekipe.