XS
SM
MD
LG

Pregled NBA lige: Srpski trener upisao dvije pobjede, kriza Bulsa

Foto: Denver Sutffs

Proteklih nekoli dana odigrano je dosta zanimljivih mečeva u NBA ligi. Srbin je ponovo vodio jednu NBA ekipu i upisao pobjede dok je Čikago u krizi.

-Čikago Bulsi su lideri i dalje na Istoku sa 27-14. Međutim, Bulsi su u seriji od četiri poraza. Proteklih dana su doživjeli baš ubjedljive poraze protiv Netsa i Voriorsa. Sinoć su prokockali pobjedu protiv Bostona jer su vodili 112-106 ali su dozvolili Seltiksima 8-0 u završnici te su izgubili. Bruklin ima poraz više. Oni su savladali ubjedljivo Čikago i Pelikanse ali su doživjeli neočekivane poraze o Oklahome i Portlanda. Majami je na 27-16. Oni su savladali dva puta Atlantu a onda su izgubili od Filadelfije. Bio je faktički egal do poslednjeg perioda a onda je Fila dodala gas i riješila pitanje pobjednika.

-Baksi su na 27-18. Prvo su ih u neizvjesnoj završnici savladali Hornetsi zahvaljujući Bolu i Bridžisu. Potom su Baksi razbili Voriorse a njih je onda dobio Toronto uz odličnu igru Siakama u završnici meča. Filadelfija je na 25-17. Dobili su lako Boston i Hjuston, Majami prelomili u 4/4 dok ih je dobio Šarlot. Klivlend je na 26-18. Prvo su savladali Kingse u meču gdje su zamalo prosuli pbjedu. Potom su pregazili Jutu da bi Sparse i Oklahomu dobili radi briljantne igre Darijusa Garlanda. Protiv Oklahome su inače gubili i 18 razlike ali Garland je bio kreator preokreta.

-Šarlot je na 23-20. Oni su savladali Milvoki i Filadelfiju ali su neočekivano izgubili od Orlanda. Toronto je na 21-19. Izgubili su od Sansa u penal završnici potom i Detroita ali su se pobjedama vratili protiv Baksa. Vizardsi su na 22-21. Savladali su Oklahomu i Orlando a onda su kući izgubili od ekipe Portlanda u meču gdje su gosti vodili veći dio meča Na istom omjeru su i Niksi nakon pobjeda nad Dalasom, Sparsima i Atlantom. Boston ima 22-22 i prvi je ispod crte za plej in. Oni su Oni su savladali dva puta Indijanu da bi potom izgubili od Filadelfije. Pobjedama su se vratili velikim preokretom u završnici protiv Bulsa. Atlanta je na 17-25 i polako ali sigurno gubi korak za plej inom.

-Na zapadu je lider ekipa Finiksa sa 32-9. Oni su tokom sedmice savladali ekipe Toronta i Indijane. Golden Stejt je na 31-11. Prvo ih je savladao Memfis tako što je odigrao sjajno 4/4 a potom su ih razbili Baksi. Pobjedama su se vratili ubjedljivim trijumfom kod Bulsa. Memfis je treći sa 30-15. Nakon što je trener Dženkins bio pozitivan na koronavirus, ekipu je u mečevima vodio Srbin Darko Rajaković. Sa njim na klupi dobili su Golden Stejt i Minesotu a potom su izgubili od Dalasa što je bio prvi poraz Memfisa nakon 11 pobjeda.

-Juta je pala na četvrto mjesto. Oni su na 28-14. Izgubili su od Detroita i Klivlenda te su sada u seriji od četiri poraza. Dalas je na 24-19. Izgubili su od Niksa a onda su dobili lako Memfis i Orlando uz odlična izdanja Dončića. Denver je na 22-19. Prvo su protiv Klipersa izgubili nešto što nisu smjeli. Imali su sredinom 3/4 +25 ali su izgubili. Jokić je imao šut za pobjedu ali nije pogodio. Potom su razbili Portland i Lejkerse uz sjajne igre Jokića. 

-Lejkersi su ponovo ušli u loš ritam te su izgubili od Kingsa i Denvera pa su na 21-22 omjeru. Klipersi imaju poraz više. Nakon pobjede nad Denverom, gubili su od Pelikansa i Sparsa. Iako je Minesota gubila od Pelikansa i Memfisa, sa 20-22 poprilično sigurno drži deveto mjesto. Portland je sada deseti sa 17-25. Sakramento ima pobjedu više ali iz tri meča više dok su Sparsi i Pelikansi na po 16 pobjeda.