XS
SM
MD
LG

AO: Kecmanović ima šansu karijere, pred ostalima težak posao

Foto: Tennis World USA

Iako na kraju Novak Đoković neće nastupiti na prvom Gren Slemu sezone, Srbija će imati za koga navijati. U glavnom žrijebu Australijan Opena biće pet srpskih tenisera.

Miomir Kecmanović trebao je odmjeriti snage sa Novakom Đokovićem. Međutim, nakon što je Noletu ukinuta viza, Miomir je dobio drugog protivnika. Radi se o ''srećnom gubitniku'' iz kvalifikacija, Italijan Simone Karuzo. Karuzo je veoma nezgodan igrač na šljaci. Međutim, na tvrdoj podlozi ne bi smio predstavljati preveliki problem za Kecmanovića.

Nakon toga, Miomir bi mogao ići na Kukuškina ili Tomija Pola. Oni mogu biti nezgodni na tvrdoj podlozi ali su teniseri sa kojima bi Miomir mogao izaći na kraj. U trećem kolu mogao bi ići recimo na Sonegoa ili Kverija. Sonego nije ništa specijalno na tvrdoj podlozi dok je Kveri u lošoj formi. U osmini finala bi mogao recimo na Garina, koji nije imao neke značajne rezultate na tvrdoj podlozi kao i Monfisa koji ima problema sa povredom. Dalje bi išao eventualno na Beretinija i tako dalje.

Dakle, Miomiru se otvara šansa karijere. Niko nije za potcijeniti ali otvara mu se čak i plasman u četvrtfinale Gren Slema. S obzirrom da Miomir nikada nije prošao drugo kolo na nekom Slemu, ovo je definitivno velika prilika i morao bi je iskoristiti.

Ostali naši teniseri nisu baš prošli najbolje u žrijebu. Lajovića čeka težak posao. U prvom kolu sastaje se sa Martonom Fučovičem koji je sigurno favorit na tvrdoj podlozi pogotovo jer je Duci u promjenjivoj formi. Ako prođe, mogao bi na Alkaraza a potom i na Beretinija u trećem kolu. Dakle, baš težak posao je pred Lajovićem.

Laslo Đere ide na Denisa Šapovalova. Kanađanin je bio u krizi nakon polufinala Vimbldona prošle godine ali je odigrao sjajno na ATP kupu gdje je Kanada došla do titule. Međutim, možda čak Laci nije bez šansi jer Šapovvalov se zna samouništiti. Ako bi prošao, Đere bi onda išao na Kvona ili mladog Runea pa u trećem kolu na Opelku. 

Nikola Milojević igrao je kvalifikacije i prošao ih je uspješno. U prvom kolu sastaće se sa MekDonaldom. MekDonald jeste favorit u ovom susretu ali nije Milojević bez šansi. Pogotovo jer je Nikola odigrao jako dobro kvalifikacije i dosta sigurno je dobio svoje mečeve. Ako bi dobio ovaj meč, napravio bi veliki korak ka plasmanu u TOP100 a djeluje da je bliži nego ikad. Ako bi prošao prvo kolo, vjerovatno bi išao na Karaceva gdje bi imao mnogo teži posao. Ali svakako, i sa eventualnim plasmanom u drugo kolo Milojević bi uradio maestralan posao.

Ni Filip Krajinović nije dobro prošao u žrijebu. On će u prvom kolu igrati sa Dijegom Švarcmanom. Biće to duel dva tenisera sa lošim servisima i vrlo moguće da će biti dosta brejkova a i realno je da meč ode bar u četiri seta. Nije Filip bez šansi ali mora odigrati bez onih svojih klasičnih ''gašenja''. Ako bi savladao Argentinca, Filipu bi se otvorio žrijeb. Išao bi dalje na O'Konela i Gastona a onda eventualno na Iznera koji nije u formi. Faktički, otvorila bi mu se vrata osmine finala ali će morati prvo savladati favorita.

Dakle, najviše možemo očekivati od Miše Kecmanovića. Ostali imaju težak žrijeb ali nadamo se da mogu iznenaditi i odigrati preko svojih mogućnosti.