XS
SM
MD
LG

Počeo turnir u Mrkonjić Gradu

MRKONjIĆĆ GRA - U okviru svečanosti posvećeni obilježavanju 4. februara Dana opštine i Dana povratka stanovništva iz  izbjeglištva, u Mrkonjić Gradu se održava 16. Turnir u malom fudbalu.

 Na turniru učestvuje 41 ekipa, 18  u seniorskoj, devet u juniorskoj i 14 u konkurenciji veterana iz Republike Srpske i Federacije BiH. Po mišljenju fudbalera turnir u Mrkonjić Gradu jedan je od najkvalitetnijih u Srpskoj.

 -Turnir je dobro organizovan, a kvalitete ekipa je vrhunski. Naša ekipa je dobra, ali u ovoj konkurenciji ulazak u drugi krug bi bio veliki uspjeh - kaže Žarako Đurić iz ekipe „Auto škola Obradović“ Mrkonjić Grad.

 Slično priča i kapite n ekipe „K 4 Apak“ iz Banjaluke Nikša Gligić.

  -Očekeujem kvalitetan i dobar fudbal.Svake godine na turniru je sve više ekipa, a tome u dobroj mjeri doprinosi i dobar novčani fond - kaže Gligić.

 Član organizacionog odbora 16. Turnira u malom fudbalu Borislav Šarić, kaže da mrkonjićki turnir u malom fudbalu osim sportskog nadmetanja, za cilj ima i promociju lokane zajednice, ali i fudbala kod omladine.

  -Na turniru očekujemo dobar i uzbudljiv fudbal. Ali i dobru posjetu, pa zato pozivamo sve ljubitelje malog fudbala iz našeg, ali i susjednih gradova da dođu u dvoranu i uživaju u dobrim utakmicama - kaže Šarić.

 Direktor Sportsko kulturnog centra „Patar Kočić“ Boro Boškić, ističe da je organizator turnira opština Mrkonjić Grad, uz tehničku pomoć ustanove na čijem se čelu nalazi i Kluba malog fudbala „Policajac“.

-Ovo je jedan od najkvalitetnojh turnira  na području naše regije. Mislim da nagradni fond ne igra bitniju ulogu, što se svake godine na turnir prijavljuje sve više ekipa - kaže Boškić.

Načelnik opštine Dragan Vođević, kaže da se turnir održava u okviru svečanosti posvećenih obilježavanju 4. februara Dana opštine i Dana povratka stanovištva iz izbjeglištva na svoja vjekovna ognjišta.

-Ovakve manifestacije služe za okupljanje omladine, ali i svih onih koji vole mali fudbal. Očekujem kvalitetne utakmice na turniru i dobar fudbal- kaže Vođević.

Nagradni fond turnira iznosi 10 hiljada maraka, a pobjedničku ekipu čeka novčana nagrada od 5.000 maraka i pobjednički pehar.

Ostali fotosi: