XS
SM
MD
LG

Derbi začelja kraj Jošanice

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Vanredno 25. kolo Linglong Super lige Srbije otvara duel dve najslabije plasirane ekipe na superligaškoj tabeli, Novog Pazara i kragujevačkog Radničkog 1923, koji je na programu u utorak, 1. marta, od 16 časova na stadionu kraj Jošanice. I za Kragujevčane i za Pazarce ova utakmica ima posebnu takmičarsku draž, pa se uprkos ne baš idealnim vremenskim uslovima za igru očekuje jedna dobra i dinamična fudbalska predstava u kojoj će pristalice oba tima moći da uživaju.

Pobeda nad Voždovcem imala je okrepljujući karakter za fudbalere kragujevačkog superligaša nakon prilično dugog perioda loših rezultata. Imponuje energija i borbenost koju su izabranici trenera Nenada Lalatovića prikazali u ovom susretu, što može da raduje simpatizere kragujevačkog tima, koji su posle dužeg vremena zadovoljni napustili tribine stadiona “Čika Dača”.

Iako su osvojeni bodovi u duelu sa popularnim “zmajevima” omogućili “crvenima” iskorak sa dna tabele i podgrejali optimizam pred nastupajuće prvenstvene bitke, jasno je da je konačni cilj još uvek obavijen velom magle i da Kragujevčane očekuje duga i neizvesna plovidba do luke opstanka.

Gostovanje u Novom Pazaru predstavljaće ozbiljan test mogućnosti i karaktera igrača trenera Lalatovića, s obzirom da će naspram sebe imati izuzetno motivisanog protivnika, koji će uz značajnu potporu sa tribina pokušati da dođe do trijumfa i tako vrati superligaški “fenjer” u ruke Kragujevčanima.

Rukovodstvo Novog Pazara je nakon dva poraza na startu prolećnog dela takmičenja odlučilo da smeni trenera Dragana Radojičića i na njegovo mesto “ustoliči” nekadašnjeg selektora mlade reprezentacije Srbije Tomislava Sivića, koji je svoj trenerski mandat na klupi “plavih” sa Jošanice započeo osvajanjem jednog, ali jako vrednog boda na gostovanju niškom Radničkom.

Svesni su Šumadinci težine izazova koji je pred njima, ali su spremni da u užarenoj atmosferi Gradskog stadiona u Novom Pazaru pruže svoj maksimum u nameri da domaćinu pokvare planove.

– Sigurno da nas očekuje jako teška i zanimljiva utakmica u Novom Pazaru. Oni su nedavno promenili trenera, samim tim i način igre, a osvojeni bod na gostovanju u Nišu u prošlom kolu svakako je imao pozitivan efekat na kompletnu ekipu. Sa druge strane, mi smo takođe pobedom nad Voždovcem kod kuće podigli nivo samopouzdanja pred seriju jako važnih utakmica u borbi za opstanak. S obzirom na trenutne vremenske uslove, očekuje nas sigurno težak teren, ali ćemo se pripremiti najbolje što možemo i nadamo se pozitivnom rezultatu – izjavio je Dragan Šarac, jedan od glavnih saradnika Nenada Lalatovića u stručnom štabu kragujevačkog superligaša.

Nedeljko Piščević, koji je na “Čika Daču” stigao u završnim danima zimskog prelaznog roka, na utakmici sa Voždovcem pokazao je da će biti značajno pojačanje za kragujevački tim u prolećnom delu takmičenja. Korpulentni fudbaler sredine terena takođe očekuje tešku fudbalsku bitku na stadionu kraj Jošanice, ali se nada da će uz pravi pristup i odgovarajući voljni momenat njegova ekipa uspeti da dođe do povoljnog rezultata na ovom neugodnom gostovanju.

– Svaka utakmica za nas je neka vrsta malog finala, posebno kada je reč o duelima sa glavnim konkurentima u borbi za opstanak. Svakako nas očekuje teška utakmica protiv jako neugodnog protivnika koji će verovatno imati značajnu podršku sa tribina, ali ja verujem u ovu ekipu. Ukoliko ponovimo pristup iz prethodne utakmice sa Voždovcem, verujem da možemo do vrednih bodova. Atmosfera u ekipi je dobra, određeni pritisak naravno postoji, ali smo pokazali da možemo da se nosimo sa njim – smatra Piščević.

Veliki hendikep za Kragujevčane predstavljaće odsustvo iskusnog Nemanje Tomića, koji zbog parnih kartona neće biti u prilici da pomogne svojim saigračima na ovom gostovanju. Iz istog razloga izostaće i štoper Aleksa Damjanac, dok se u tim vraća napadač Vojo Ubiparip, koji je odradio meč suspenzije i ponovo će biti na raspolaganju treneru Nenadu Lalatoviću.

– Svakako da nam izostanak Nemanje Tomića teško pada, s obzirom da je to jedan od najkreativnijih igrača u našoj ekipi, koji pravi razliku na terenu. Ipak, uveren sam da će svi oni igrači koji budu istrčali na teren stadiona u Novom Pazaru pružiti svoj maksimum i da će opravdati ukazano poverenje – dodaje Dragan Šarac.

Gledaoci kraj malih ekrana biće u prilici da isprate ovu utakmicu u direktnom prenosu na Arena sport Premijum 1 kanalu.