XS
SM
MD
LG

Zapaženi rezultati KBV "Derventa" na Međunarodnom kupu "Grand Prix BiH"

Na 14. Međunarodnom kickboxing kupu "Grand Prix BiH" za pionire, kadete, juniore i senior na Ilidži u Sarajevu, nastupali su i članovi Kluba borilačkih vještina „Derventa“.

Zlatnu medalju za Dervenćane osvojio je Simo Zorić, koji je u kategoriji-84 kick light imao tri meča i u sva tri bio neprikosnoven.

“Zorić je potvrdio da gradi dobru formu i da se rad isplati. Bio je ovo odličan i rutinski ‘posao’, te odlična uvertira za "Serbia open" koji se održava od 18. do 20. marta u Kraljevu”, ističu iz KBV “Derventa”.

Pored zlata, srebrenu medalju u Derventu donio je Sergej Sidlik.

“Sergej Sidlik je u kategoriji junior -74kg u svom prvom meču na prvom svom takmičenju savladao borca iz Makedonije, dok je u trećem pobjedio takmičara iz Srbije. U četvrtom meču, tačnije finalu izgubio je od Hrvata za bod, ali ipak pokazao zavidno znanje i sposobnosti u ringu. Naš Đorđe Jevtić je nastupio u kategoriji stariji kadeti -64kg kick light, gdje je bilo osam boraca. Jevtić je izgubio od predstavnika iz Crne Gore ali je pružio dobar otpor i zadovoljni smo onim što je pokazao”, kažu u klubu iz Dervente.

Dervenaćni su stigli i do jedne bronze, koju je osvojio Mihajlo Jeličić.

“U kategoriji starijih kadeta -52kg, gdje je bilo pet boraca Jeličić je osvojio bronzu. Bio je slobodan u prvom kolu, dok je u polufinalu poražen i na kraju ipak stigao do medalje”, saopšteno je iz KBV-a, te dodaju da je u kategoriji djece žrijeb spojio njihova dva borca, Nemanju Gojića -30kg i Stefana Jevtića -27kg, kojima je ovo bilo prvo takmičenje ali nisu imali protivnike i nisu radili međusoni meč, ali je prvo mjesto pripalo Gojiću.

Dobar meč za klub sa Ukrine odradio je i Luka Vajić u kategoriji starijih kadeta -57kg, a poražen je u prvom meču od Crnogorca.

 I jedna dama, Božana Nešković uspjela je doći do medalje.

“Božani je ovo bilo prvo takmičenje i u kategoriji juniorki -50kg u finalu je poražena od djevojke iz Srbije, tačnije Kolubare. Moramo istaći da je uprkos porazu, imala odličan meč imajući u vidu da joj je to prvi nastup”, istakli su iz ovog kluba, koji su kao jedna velika porodica otišli u Sarajevo uz brojnu podršku, kako rekreativaca klub, boraca, ali i prijatelja kluba.

Organizator kupa bila je Kickboxing akademija Ilidža, a kup je održan u vrhunskim uslovima koje pruža arena hotela Hills i nastupilo je 716 takmičara iz čak 12 zemalja.

Organizatori su istakli da su prezadovoljni zbog činjenice da su takmičari stigli iz 97 klubova iz Austrije, Hrvatske, Njemačke, Mađarske, Moldavije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Turske i Bosne i Hercegovine.