XS
SM
MD
LG

Lider pohod na Prvu ligu nastavlja u Nevesinju

Lider kreće iz Nevesinja: Sloga 2, Gornje Crnjelovo

Pohod na šampionsku titulu, lider drugoligaškog Istoka, Sloga 2 iz Gornjeg Crnjelova nastaviće u Nevesinju, gdje će na startu proljećne polusezone odmjeriti snage sa trećeplasiranim Veležom.

S obzirom da su Nevesinjci u finišu jesenjeg dijela dobrim igrama uspjeli da se učvrste na  trećoj poziciji na tabeli, lidera na početku drugog dijela čeka tveoma ozbiljna i teška utakmica. Iako su na početku sezone, sa ubjedljivih 4:0, veoma lako savladali ovog protivnika, po svemu onome što je  u proteklih kola pokazala ekipa iz Nevesinja, koja, uz Famos, važi za jednu od najboljih u ligi, a njihov stadion za jedan od najtežih gostovanja, Slogi 2 u nedjelju predstoji težak ispit.

Ekipa iz Gornjeg Crnjelova tokom zimske pauze nije doživjela znatnije promjene. Kao što je naš portal već pisao, redove jesenjeg prvaka su pojačali Stefan Cvjetinović, koji će biti rezerva odličnom Đokiću, i perspektivni Đorđe Arčaba, koji je prošao omladinske pogone hrvatske Gorice. U redovima Sloge 2 u nastavku takmičenja neće biti Miljana Odžaklića, koji je pojačao Jedinstvo iz Brodca, Muhameda Sajtanovića koji je prešao u redove niželigaša iz Amajlija, a rezervi golman Marko Bogićević će stajati na golu roćevićkog Jedinstva. 

Da ove promjene samo pozitivno mogu uticati na njihovu igru, pokazalo se u pripremnom periodu kada s,u u tri odigrana susreta, fudbaleri Sloge 2 upisali isto toliko pobjeda. Federalni drugoligaš Gornji Rahić savladan je sa visokih 5:1, u komšijskom susretu regionalac Zadrugar iz Donjeg Crnjelova sa 2:1 i u generalci, prvoligaš, Budućnost iz Pilice, takođe sa 2:1. 

Ono što je sigurno je da u nastavak takmičenja Sloga 2 ulazi sa istim ambicijama, jer u klubu kažu da će nastojati da nastave tamo gdje su stali i u što kraćem roku obezbijede šampionsku titulu i ulazak u prvoligaško društvo.