XS
SM
MD
LG

Utakmica u Lučanima matrica za vraćanje gledalaca na stadione

Foto: FK Mladost Lučani

Odigrali su akteri juče utakmicu u Lučanima za pamćenje. Ušli su u meč fudbaleri Mladosti i Metalaca otvorenog garda, željni nadigravanja, bez kalkulacija, igrajući na gol više. Obilje golova, zbog čega se i dolazi na stadione, doneo je pravu dramu u zaustavnom vremenu. U tri minuta smenjivala se velika radost, tuga, rezignacija... Na kraju kad su emocije splasnule rivali su jedan drugom pružili ruku čestitajući na sjajnoj fudbalskoj predstavi i ispoljenom fer pleju. U tri minuta stala je čitava utakmica, koja su na kraju oblikovale dva neverovatna gola.

Mladi Gordić, igrač utakmice, u prvom minutu nadoknade uspeo je odbitak Markovića da sprovede u mrežu za, činilo se u tom trenutku, pobedu domaćina. Koliki je izliv radosti u tom momentu zahvatio plave, bukvalno su prekrili Gordića, napravivši piramidu od ljudskih tela da smo se u jednom momentu zabrinuli za zdravlje mladog igrača. Gosti se nisu predavali, i posle tri minuta spretni Milićević je centaršut iz slobodnjaka na drugoj stativi glavom sproveo u mrežu za veliku radost na drugoj strani terena.

Trener Dragiša Žunić posle (ne)prospavane noći trezveno gleda na jučerašnja dešavanja i napominje da su utakmice dva rivala uvek bile zanimljive i obilovale golovima.

- Ova je baš bila stresna i dizala pritisak do neba. Toliko preokreta i neizvesnosti odavno nije viđeno. Kad se saberu utisci na kraju rezultat je najrealniji. Kod našeg vođstva od 2:1 bili smo u prilici da rešimo meč, nismo iskoristili šanse i bili smo kažnjeni. Ne mogu da kažem da je nešto falilo, osim reakcije kod trećeg gola protivnika. Mogli smo i morali bolje da reagujemo, ostalo sve je bilo kako treba, kako je dogovoreno - navodi Žunić svestan situacije i plasmana na tabeli, koja, najverovatnije, vodi u plej aut.

- S obzirom na neuspešan start realno je da igramo plej aut. U jednom trenutku postojala je mogućnost da ispravimo propuste i zaigramo u plej ofu, ali poslednje četiri utakmice nisu donele očekivane rezultate. Vidi se da je liga izjednačena i bitno je, podvlačim, ne gubiti utakmice, pogotovu od ekipa koje su ispod nas na tabeli. Stičem utisak da je lakše igrati na strani, da li zbog pritiska ili rasterećenosti, bar tako govori statistika - kaže i žali što nisu slavili zbog mladog Gordića, za koga veli da je igrao odlično i bez dva postignuta gola bio ubedljivo najbolji pojedinac na meču.