XS
SM
MD
LG

Minimalac Inđije u teškim uslovima na terenu

Aleksandar Desančić - foto: lična arhiva/FK Inđija

Vodeća Inđija uknjižila je drugu pobedu i iz Dobanovca se vraća sa celim plenom. Tako su zadržali prednost od dva boda isperd najbližeg pratioca Mladosti GAT.

Izuzetno težak i zahtevan teren, dodatno je otežao uslove za igru pljusak pre početka utakmice. Gosti su uspeli da se bolje adaptiraju na nefudbalske uslove, gospodarili prostorom i držali sredinu terena. Jedini gol pao je u 55. minutu iz kornera, lopta je pala u šesnaesterac do veštog Kovačevića koji pogađa “malu mrežu”. Imali su gosti još 2-3 prilike preko Mirkovića i Đurića, čiji je šut završio preko gola. Ofanzivni vezni Aleksandar Desančić, igrač od poverenja, ponovo je bio na visini zadatka. Prenoseći utiske sa utakmice izrazio je zadovoljstvo da je ekipa položila ispit na prethodna dva meča i sigurno hita ka željenom cilju, povratku na veliku scenu.

- Težak zadatak dodatno su otežali nefudbalski uslovi na raskvašenom i blatnjavom terenu. Imali smo loptu u nogama, jednom rečju za sve smo se pitali. Nije bilo lepote, preciznih pasova, takvi su bili uslovi za igru, i do izražaja je došla fizička sprema i naše trkačke spososbnosti. Meč je obeležen igrom na sredini terena sa dosta duela. Vodila se borba za “drugu” loptu koju smo uglavno mi osvajali i to je bilo od ključne važnosti. Budućnost je pružila maksimum, koliko smo im dozvolili, nisu uradili ništa specijalno, i nisu nam zadavali probleme. Pokušavali su uglavnom dugim dubinskim loptama da nas ugroze, čak su i štopera pomerili napred, ali bez vidiljivijeg rezultata - kaže u osvrtu na meč Desančić, koji je u dosadašnjem toku prvenstva postigao dva gola i imao šest asistencija.