XS
SM
MD
LG

Au ljudi kakav smo spektakl gledali u TD Gardenu

Foto: Boston Celtics

Kada su bili poznati svi parovi NBA plej ofa, odmah se sa nestrpljenjem čekao početak serije Bostona i Bruklina. Ako je suditi po prvom meču sa razlogom jer je meč bio pravi pravcati spektakl.

Na samom startu i jedni i drugi bili su nervozni. Boston je od starta igrao sjajnu odbranu na Durentu. Posao su radili Horford i Grent Vilijams. Međutim, Netsi su se održavali u igri. U ranoj fazi meča Dramond je imao pogodaka kao i Set Kari dok su Durent i Irving bili katastrofalni.

Nisu samo Horford i Vilijams radili posao u odbrani. Oni su uspjeli čak i napadački uraditi sjajan posao u prvom periodu. Pogotovo je njihov doprinos bio bitan u napadu jer je Tejtum sporije ušao u meč kao i Braun. Samo radi toga što oni poenterski nisu bili u ritmu, Boston i pored sjajne odbrane nije ubjedljivo dobio prvi period.

Na startu drugog perioda, krenuo je Irving. Uhvatio je odličan ritam i našao je slabu tačku Bostonu. Iznuđivao je to da ga Tajs preuzme a Nijemac nije imao šanse da ga sačuva. Zahvaljujući Irvingu, Bruklin je došao do preokreta.

Onda je na scenu stupio i fenomenalni Dragić. Ušao je i donio neku novu energiju. Gotovo bez greške odradio je prvo poluvrijeme aa fascinantna je bila brzina u jednoj situaciji kada je prodorom završio akciju. Sa druge strane, razigrali su se Tejtum i Braun. Na kraju se sa neriješenim rezultatom otišlo na odmor.

U trećem periodu, Boston je zaigrao bolje. Markus Smart se ''zapalio'' na startu poluvremena i omogućio je Bostonu da se odvoji. Kasnije je i Tejtum ušao u ritam i došli su do +15. Međutim, Netsi se nisu predali pa su Irving i Dragić opet uspjeli pokrenuti Bruklin. U završnici trećeg perioda, Boston je bio sjajan te je sa dvocifrenom prednošću ušao u poslednji period.

Nisu Netsi dobro izgledali ali onda se raspalio nevjerovatni Kajri Irving. Pokrenuo je Netse napadački dok je profunkcionisala i odbrana. Serijom 22-6, Bruklin je došao do pet poena prednosti. Tada Boston nije djelovao dobro i nisu mogli pogoditi ni zicere. Međutim, trojka Brauna pokrenula je Boston i dala im neku novu sigurnost.

Sama završnica bila je spektakularna. Kod Bruklina je većina stvari kretala od Kajri Irvinga koji je bio u sjajnom ritmu dok je Durent faktički cijeli meč odigrao van ritma. Jeste pogodio dvojku u završnici ali uz dosta sreće. Trojkom Irvinga, Netsi su došli do +3 ali je Braun vratio nadu Bostonu. Imali su Netsi napad na +1. Ideja je bila da Irving rešava. Međutim, sjajno su ga ispratili i udvojili. Morao je dati povratni pas za Durenta koji je uzeo šut preko ruke ali nije pogodio. Boston je imao napad za pobjedu. Djelovalo je da je napad konfuzan. Međutim, Smart se sjajno snašao i pronašao Tejtuma koji je pogodio za pobjedu.

Sama utakmica u Gardenu bila je spektakularna. Boston je igrao fenomenalnu odbranu na Durentu. Takvog napadača su branili sjajno i na momente su ga svodili na to da bude velika štetočina za vlastitu ekipu. Napadački, Tejtum je bio najraspoloženiji a doprinos su dali i ostali. Imali su širinu i doprinos su davali Braun, Horford, Smart a bitnih pogodaka imao je i Vajt.

Kako su onda jedva dobili ? Zato što je Bruklin napadački prejaka ekipa a Kajri Irving je odigrao nenormalan meč. Čovjek je dao 39 poena. Međutim, nije poenta samo u tih 39 poena i 18 poena u 4/4 nego u načinu na koji e dao te poene. Boston je i njega branio dobro u većini situacija. Morao je raditi za svaki poen ali je igrao fenomenalno i onako kako samo on može. Uz to, bitne stvari dolazile su od Dragića koji je u dva navrata donosio dobre stvari sa klupe. Takođe, Klekston je u nekoliko navrata odradio dobar posao u odbrani.

Sve to po malo je uticalo da ovaj meč bude rešavan u neizvjesnoj završnici. S obzirom da je Boston igrao fenomenalnu odbranu na Durentu a da je jedva dobio, moraju se zabrniuti za nastavak serije. Mada, iako je u završnici imao pet poena, nekako je utisak da je Braun mogao bolje pa je tu neka ''rezerva'' kad su Seltiksi u pitanju.

U svakom slučaju, početak serije je bio spektakularan. Utisak je da će kroz čitavu seriju biti velika borba i da će biti mnogo mnogo drame. Ostaje samo da se nadamo da će i ostale utakmice ove serije, biti na nivou sinoćnje utakmice u TD Gardenu......