XS
SM
MD
LG

Očekivali smo drugu a dobili reprizu prve utakmice

oto: Denver Nuggets

Nakon prvog meča između Golden Stejta i Denvera, svi smo očekivali neku reakciju Denvera u drugom meču. Međutim, na kraju smo u dobroj mjeri dobili reprizu prvog meča.

Denver je dobro otvorio meč. Jokić je bio agresivan i raspoložen na startu meča. Brže je reagovao po prijemu lopte i tako sprečavao Voriorse da ga udvajaju. I Barton je dobro otvorio meč a Denver je sjajno i šutirao na startu. Sve to im je donijelo i +11. Međutim, onda kreće prva doza gluposti Denvera. Razigrali su Voriorse tako što su im dozvolajvali otvorene poglede ka košu. Domaći su to iskoristili i prišli na poen zaostatka.

Drugi period opet bolje otvara Denver. Što je još bitnije, odlično su ga otvorili dok se Jokić odmarao. U jednom momentu imali su i +12. Međutim, to je faktički i poslednji pravi trzaj. Od tog trenutka pa do kraja meča, igrači Denvera su se takmičili u broju grešaka.

Iako su gubili 12 razlike, domaći su lako došli do 16-0 i preokreta. Klej nije mogao pogoditi trojku na startu ali se u ritam uveo pogocima za dva poena. Pul je bio razigran i dirigovao je igrom Golden Stejta a raspoloežn je bio i Stef. Međutim, dosta im je bio olakšan posao. Denverova odbrana bila je porazna. Katastrofalne defanzivne rotacije i gomila propusta, omogućili su domaćima dosta otvorenih šuteva i lakih poena. Na kraju je Golden Stejt imao prednost na poluvremenu ali je Denver bio u igri.

Treći period ako niste gledali, pogledjate obavezno. Napadačka perfekcija u režiji Golden Stejta a pri tome još bolja odbrana. U napadu su igrali u desetoj brzini. Pul, Stef, Klej, samo su se redali u pogocima. Defanzivno su igrali sjajno i preuzimali sve a Denver sem Jokića nije imao načina da poentira.

Inače, treći period je baš pokazatelj prave snage Voriorsa. Često slušamo priče o napadačkoj perfekciji Golden Stejta. Od blokova, preko kretnji bez lopte, protoka lopte i na kraju gomile lakih poena. Međutim, njihova odbrana kad su na vrhuncu nije ništa manje bitna. Fenomenalne deanzive rotacije uz dirigenta odbrane Drejmonda Grina koji sve sjajno čita.

Koliko je Denver bio nemoćan najbolje oslikava situacija u kojoj su se Barton i Kazins skoro potukli na klupi i vjerovatno i bi da dobri stari Džef Grin nije smirivao situaciju. Noervoza je bila vidljiva kod svih igrača Nagetsa a sve je kulminisalo kad je Jokić isključen u poslednjem periodu. Činjenica je da nije suđen čist faul Grina na njemu ali je njegova reakcija i plod nervoze.

Na kraju svu priču možemo vrtiti oko par stvari.

Da bi Denver imao šanse u ovoj seriji, Jokić mora imati podršku saigrača. Za sada je apsolutno nema a jedan čovjek makar to bio i Jokić, ne može dobiti Golden Stejt. Pogotovo ne može kad su ovako raspoloženi.

Takođe, odbrana Nagetsa mora raditi posao. Međutim, ona za sada radi takav posao da jedino može poslužiti trenerima da pokazuju svojim ekipama kako se odbrana ne igra. Nije problem ni u mnogo primljenih poena koliko u mngoo lakih primljenih poena.

Takođe, vidljiv je na momente strah kod Denvera. U prvom meču se to vidjelo u par navrata a moglo se vidjeti i u drugom meču. Na primjer, veteran Džef Grin preskočio je dva puta šut iz čistog straha. Strah je ono što Denver ne može i ne smije imati jer im ovo nije prvi plej of ali se ponašaju kao da jeste.

Ako govorimo individualno, moramo spomenuti Džordana Pula i Arona Gordona.

Ako očekujete da vas Kari i Tompson rešetaju i daju brdo poena, onda se bar nadate da neće ostatak tima biti raspoložen. Međutim, Džordan Pul je trenutno na takvom nivou da je ukrao šou Stefu i Kleju i ubjedljivo je najbolji igrač Voriorsa u ovoj seriji.

Sa druge strane, Gordon se raspada. Gordon je kroz sezonu fenomenalan i uz Jokića najbolji igrač ekipe. Međutim, u ove dvije utakmice se ne može sastaviti. Ne može pogoditi ništa ali što je veći problem ima dosta defanzivnih propusta.

Pred Majklom Melounom je zaista težak zadatak. Mora smisliti način kako da odgovori Voriorsima jer više nema prava na poraz i treći meč moraju dobiti kako god znaju. Jer ako Voriorsi odu na 3-0, serija je gotova.

Meloun je ranije znao iznenaditi i isprobati nešto novo. Nije se predavao lako i to mu je donijelo neke velike preokrete. Sada je potrebno da smisli neku novu magiju. Inače, gledaćemo i dalje reprize prvog meča u ovoj seriji.....