XS
SM
MD
LG

Boston se poigrava sa Netsima i Durentom kao sa djecom

Foto: NBA

Kada je bilo poznato ko će se sastati u prvoj rundi plej ofa, očekivalo se da serija Bostona i Bruklina bude dramatična i da ode u možda svih sedam mečeva. Međutim, za takvo nešto potrebne su dvije ekipe jer u dosadašnjem dijelu serije pojavio se samo Boston. Pojavio se i poigrao sa rivalom.

Nakon dva poraza, Netsi su imali imperativ pobjede u utakmici broj tri. Otvorili su je dobro te su na startu poveli 13-5. Međutim, za tili čas je Boston napravio preokret a kreator istog bio je Tejtum. Kako je Boston preokrenuo, tako je krenula panika u redovima Netsa. Opet je Boston igrao sjajno u odbrani, opet su zatvorili Durenta i opet su unervozili rivala. Kroz odbranu stekli su prednost i dobili su prvi period.

Moć Bostona u ovoj seriji ogleda se i u tome što napadački uvijek neko iskoči i lijepo se rasporede pa uvijek neko vuče u jednom dijelu meča. Tako je u drugom periodu povukao napadački Pričard sa svojih 11 poena. Defanziva je radila posao mada im nije toliko ni bilo teško jer su napadi Netsa bili spori i bezidejni.

Međutim, ma koliko Netsi bili bezidejni, činjenica je da imaju veliki individualni kvalitet. Taj kvalitet je došao do izražaja u završnici poluvremena kad su iz ničega uspjeli da se vrate. Najviše zahvaljujući Brusu Braunu koji je jedan od rijetkih koji igra sjajno kod Netsa tokom cijele serije.

U nastavku se očekivala reakcija Netsa i da nastave na tragu onog što se desilo u završnici poluvremena. Međutim, Boston je odlično otvorio nastavak te je došao do dvocifrene prednosti. Uz odbranu u trećem periodu dodao se Tejtum koji je dao 13 poena u ovom dijelu igre. Pa opet, Netsi su uspjeli uhvatiti ritam i vratiti se. Međutim, Boston je ovaj put dobro zatvorio četvrtinu i sa devet poena prednosti ušao u poslednji period.

Negdje u tim momentima Neš je iz zamrzivača izvadio Blejka Grifina. Grifin je dao dvije trojke i dva bacanja ali ako će Blejk Grifin presjediti skoro tri meča i onda spašavati stvari, logično je da se Netsi neće dobro provesti.

Iako su opet hvatali priključak, Boston je imao odgovor. Baš kao i u drugom meču, u poslednjem periodu razigrao se Džejlen Braun. Dao je brzih devet poena i faktički odbio poslednji pravi nalet Netsa. Pokušavali su oni da se vrate ali prosto nisu uspjeli.

Ono što je fascinantno tokom ove tri utakmice je nivo odbrane Bostona. Boston zaista izgleda fenomenalno defanzivno. Sjajne rotacije, sve preuzimaju a atletski su premoćni. I ne zavise od jednog igrača defanzivno nego svi rade posao. Ljudi su uspjeli Durenta napraviti smiješnim da izgleda pogubljeno na terenu. Čak se začudite kad napravi dobar potez. E toliko su ga Seltiksi uništili u ove tri utakmice.

A i generalno, odbrana Bostona je nevjerovatna. Bukvalno se možete valjati od smijeha koliko su napadi Bruklina bezidejni i koliko su nemoćni u određenim momentima. Toliko zvijezda, toliko što sadašnjih što bivših Ol Star igrača a izgledaju kao putujući cirkus.

Sa druge strane, Boston ima napadačku širinu. Sve kreće od Tejtuma mada je i on u trećem meču imao minus fazu kada je krenuo siliti šut, pogotovo za tri poena. Ali definitivno vodi tim. Međutim, isto tako ga i saigrači prate.

Džejlen Braun nekako sporo uđe u mečeve ali kada dođe ono najbitnije, tad je pravi. Preokret u prvom meču krenuo je od njegove trojke u završnici. U drugom meču sjajan u 4/4 a isto se i sad desilo. Grent Vilijams i Al Horford rade doktorski posao u odbrani ali stignu svoju dozu poena isporučiti i u napadu, pogotovo je to bio slučaj u prva dva meča. Smart diriguje napadima a sa klupe bitan napadački doprinos daje Pejton Pričard.

Da vam je neko rekao da će Netsi biti pred ''metlom'' ne bi mu vjerovali. Međutim, Boston ih je razbio u ova tri meča. Taktički i timski ih odučio i poigrao se sa njima i prvom zvijezdom ekipe Durentom, kao sa djecom iz vrtića.

Iako Boston treba još pobjedu da bi prošao dalje, djeluje da je ova erija gotova i da nema šanse da Netsi naprave nešto. Em što ne znaju gdje udaraju, em što je Boston premoćan. A jednom kad se završi serija, onda će se morati pronaći odgovorni za ovu sezonu Netsa.

Jer nedopustivo je da ekipa sa toliko zvijezda izgleda kao najbolje režirana komedija u istoriji komedija.