XS
SM
MD
LG

Radišković: Odličnu sezonu okončali duplom krunom

Foto: Siol.net

Anđelka Radišković bh. reprezentativka iza sebe ima odličnu sezonu, a sa svojom ekipom Kalcit iz Kamnika osvojila je duplu krunu u Sloveniji.

Do odbrane titule prvaka Slovenije, stigle su nakon što su u finalu plej-ofa sa 3:1 u pobjedama bile bolje od ekipe Nova KBM Branik.

„Ostvarili smo ono što smo zacrtali na počektu sezone. Ipak, nije bilo lako u samom finalu. Prvi meč dobili smo sa 3:0, a ostala tri otišala su na pet setova. U posljednjem meču pokazali smo karakter, strpljenje i  u petom setu uspjeli ostvariti razilku i tako odbraniti titulu prvaka zemlje“, govori Radiškovićeva, te dodaje da nije lako dvije godine zaredom biti prvak države.

Foto: Privatna arhiva

Ove godine, za razilku od prošle kada je pandemija zaustavila Kup, Radiškovićeva i njene saigračice okitile su se i sa zlatom u Kupu. Pored duple krune, jedna od najboljih bh. odbojkašica stigla je i do medalje u MEVZA ligi.

„Nažalost  izmaklo nam je zlato. U regularnom dijelu ostvarili smo svih deset pobjeda i kao i lider otišli u plej-of MEVZA lige. Ipak, u finalnom meču doživjeli smo poraz i osvojili srebro, ali to nas nije omelo da dođemo do nove krune u Sloveniji“, govori nekadašnja igračica ekipe Kule Gradačac i brčanskog Bimal Jedinstva.

Foto: calcitvolley.si

Sezona za ovu  sjajnu odbojkašicu iz Doboja još nije okončana, jer je ubrzo očekuju obaveze u reprezentaciji. Bh. odbojkašice će u Zlatnoj ligi igrati u grupi A sa Španjijom i Francuskom.

„Nakon istorijske godine u kojoj smo izborile plasman na Evropsko prvenstvo i osvojile Srebrnu ligu, ove godine nas očekuje Zlatna liga. Već krajem maja igramo prvu utakmicu, a rivali su nam Francuska i Španija.  Sigurno ja da nas očekuju četiri teške utakmica, ali idemo igrati i boriti se i pokazati šta znamo“, ističe Radišković.

BiH će domaće utakmice igrati u dvorani Mejdan u Tuzli, a prvi duel na programu je 28. maja protiv Španije. Nakon toga slijedi susret 1. juna u gostima protiv Francuske, dok će 4. juna naše odbojkašice u Mejdanu ugostiti Francusku. Posljednji duel zakazan je za 8. junu u Valljadolidu protiv Španije.