XS
SM
MD
LG

Miroljubivo na Banjici

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vijanović

Rad danas ima meč loptu, jer u slučaju osvajanja sva tri boda sa velikom verovatnoćom će obezbediti igranje u Prvoj ligi Srbije i naredne sezone. Nasuprot njima Mačva je doživela u prethodna dva kola neočekivane poraze, pa se i sama našla na ivici ambisa.

Prava melanholija i totalna nezainteresovanost oba tima viđena je u prvih pola sata igre. Trener domaćih je u tom intervalu morao da izvrši dve prinudne izmene zbog povrede svojih igrača. To kao da je uticalo na koncentraciju njegovih igrača, kada kardinalno greši golman Đurković i ne prihvata jednu povratnu loptu, iz ruku mu je iskrao Marjanović i ušetao se sa njom u prazan gol, pa Šapčani nenadano dolaze do prednosti.

Mačva je opasnija u nastavku, u 36. minutu Ristović je idealno uposlio Arnautovića, ovaj se našao oči u oči sa Đurkovićem koju mu brani udarac sa svega par metara razdaljine. Tri minuta kasnije Ristović se i sam našao u dobroj prilici na 7-8 metara od gola i kada su svi videli loptu u mreži, kao iz zemlje je iznikao Lalatović i izblokirao šut. Građevinari su dvaput pripretili u poslednjim trenucima prvog poluvremena, prvo je Radivojević posle kornera, nekontrolisano šutirao kraj gola sa ivice vratarevog prostora, a potom i Lalatović, posle još jednog udarca iz ugla, pravo u ruke dobro postavljenog Samurovića.

Da su opasni iz prekida, domaći su pokazali i u nastavku. Gojković u 59. minutu nakon kornera šutira glavom, zamalo neprecizno. Gojković je posle samo 3 minuta igre bio mnogo precizniji, na asistenciju Jakovljevića loptu je sa desetak metara poslao u donji desni ugao nemoćnog Samurovića, za izjednačenje. 

Kako su izjednačili, tako su domaći igrači stali sa napadima, kao da su zadovoljni bodom. Mačva naprotiv iskazuje želju za trijumfom i više napada, ali odbrana domaćih na čelu sa borbenim Lalatovićem uspešno odbija sve atake.

Obe ekipe sa po osvojenim bodom mogu biti zadovoljne, a u 5. kolu play-outa, Rad je naredne nedelje gost Grafičara, dok Mačva u Šapcu dočekuje Budućnost iz Dobanovaca.

RAD - MAČVA 1:1 (0:1)

STADION: Kralj Petar Prvi. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Gnjatović Marko. POM.SUDIJE: Vladić Aleksandar i Mitić Miloš. STRELCI: Gojković 62.min (Rad), Marjanović 29.min (Mačva). ŽUTI KARTONI: Lalatović (Rad), Arnautović, Pešić i Nikolić (Mačva).

RAD: Đurković, Milosavljević, Gojković, Lalatović, Bogdanović, Đurđević (Jakovljević), Blažić (Bacanović), Mandić (Vučićević), Radivojević, Gašić (Tanović), Sl.Stojanović.

MAČVA: Samurović, Stevanović (Panić), Pešić, Belić, Arambašić (Popović), Marjanović, Tojčić, Sladojević, Arnautović (Mijailović), Ristović (Jevtić), Nikolić.