XS
SM
MD
LG

Voša izgubila od Crvene zvezde

Dtalj sa meča - foto: FK Vojvodina/fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom "Karađorđu" od Crvene zvezde rezultatom 0:3 (0:2) u 34. kolu Super lige Srbije. Već u drugom minutu gostujući tim je poveo, nakon kornera sa desne strane, Pavkov je gađao glavom dalji ugao, a loptu je ka putu ka mreži zakačio Sanogo za 0:1.

Vojvodina je prvi put pripretila u 10. minutu, Kabić je povukao loptu u sredinu i sa nekih 20 metara gađao donji desni ugao, ali je Borjan odlično intervenisao. Zvezda je uzvratila dva minuta kasnije, Katai je prošao po levom boku i centrirao na drugu stativu, Gajić je šutirao iz prve, a Rockov izbacio loptu u korner.

Usledio je nešto mirniji period igre, uz veliku borbu na sredini terena i bez izrazitih šansi, a onda je u 33. minutu Katai postigao drugi gol za Crvenu zvezdu. Srnić je proigrao usamljenog Katai na levom boku, ofanzivac Zvezde je ušao u šesnaesterac i pogodio prvi ugao za 0:2. Voša je do odlaska na odmor izgradila dobru šansu posle akcije po levoj strani, ali je Simić sa 15 metara šutirao preko gola i to je bilo sve u prvom delu igre.

Voša je dobro otvorila drugo poluvreme, u 48. minutu Zukić je šutirao sa nekih 18 metara, lopta je na putu ka golu odskočila, ali nije prevarila Borjana. Dva minuta kasnije ponovo je Zukić oprobao udarac sa ivice šesnaesterca, ovaj put bezopasnije po dobro postavljenog Borjana.

Zvezda je u 55. minutu imala prvu šansu u nastavku, Katai je presekao kratak pas Lazarevića ka Rockovu, lob udarcem je prebacio gol Vojvodine. Ipak, u 71. minutu Katai je ponovo bio uspešniji od Rockova, iz slobodnjaka sa 20 metara igrač Zvezde je gađao ugao golmana Voše, lopta je odskočila i završila u samom uglu za 0:3.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Vojvodina ostala na sedmom mestu na tabeli sa 42 osvojena boda.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Rockov – Lazarević, Jeličić, Kovačević, Devetak – Topić (od 73. Miletić), Zukić (od 79. Busnić) – Kabić, Simić, Vukadinović – Matić (od 73. Vukčević).

Crvena zvezda: Borjan – Gajić (od 74. Pićini), Eraković, Dragović, Rodić (od 74. Krstičić)  – Sanogo (od 74. Motika), Srnić – Ben (od 74. Pankov), Kanga, Katai – Pavkov (od 48. Ohi).

Izvor: fkvojvodina.rs