XS
SM
MD
LG

Kad je teško tu je Vasa: Micić trojkom odveo Efes u finale Evrolige

Foto: Euroleague

Košarkaši Anadolu Efesa prvi su finalisti Evrolige. Aktuelni šampioni savladali su u prvom polufinalu Olimpijakos sa 77-74.

Olimpijakos je bolje otvorio susret. Fal i Vokap bili su razigrani pa je tim iz Pireja imao sedam poena prednosti. Efes je napravio preokret trojkama i poveo 18-14. Međutim, serijom 7-0 Olimpijakos zatvara prvi period. U drugom periodu Olimpijakos je konstantno imao prednost dok su Larkin i Brajant držali Efes u igri. Imao je Olimpijakos +7 ali su trojke Micića donijele preokret Efesu. Ipak, poenima Mekisika Olimpijakos je otišao na odmor sa poenom prednosti.

Efes sjajno otvara nastavak. Serijom trojki dolaze do preokreta i velikih +11. Nije se Olimpijakos predao. Kroz sjajnu odbranu vratili su se u igru i prišli na -3. Poslednji period bio je izuzetno tvrd i poeni su se slavili kao golovi. Imao je Efes 74-70 ali je Martin na 19 sekundi do kraja poentirao za izjednačenje. Onda je na scenu stupio Vasa Micić te je trojkom preko Vezenkova donio pobjedu svojoj ekipi.

Lakrin je imao 21 poen kod Efesa dok je Micić imao 15 poena i devet asistencija. Mekisik je predvodio Olimpijakos sa 12 poena.

Drugo polufinale od 21h igraju Barselona i Real.