XS
SM
MD
LG

Zvezda odbranila titulu nakon nikad dužeg finala

Foto: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan sa 80-77 u odlučujućoj petoj utakmici finala ABA lige te su sa 3-2 u pobjedama došli do titule.

Početak je bio jako spor. Povela je Zvezda sa 6-0 ali je Partizan odgovorio i došao do 6-6. Do kraja prvog perioda ekipe su se smjenjivale u vodstvu a trojkom Pantera Partizan je dobio prvi period sa 20-18. Zvezda nije izgledala dobro u drugom periodu. Imao je Partizan u par navrata +7 ali je Zvezda na odmor otišla sa četiri poena zaostatka.

Drugo poluvrijeme je kasnilo 15ak minuta jer je premještana publika u gornje redove na zahtjev sudija. Nakon nešto više od tri minute igre u 3/4, novi problemi. Kaliniću je sviran četvrti faul nakon čega su navijači Zvezde počeli ubacivati predmete u teren. Sudije su se povukle i zatražili pražnjenje cijele dvorane. Prekid je trajao skoro sat vremena a onda je meč nastavljen.

Nastavak je donio bolju igru sa obje strane. Imao je Partizan +5 u par navrata ali je Zvezda sa poenom prednosti ušla u poslednji period. Meč je ušao u neizvjesnu završnicu. Trojkom Voltersa, Zvezda je povela 78-75. Potom je Avramović na 19 sekundi do kraja dao prvo a promašio drugo bacanje. Davidovac je na drugoj strani pogodio oba bacanja za +4. Avramović je potom ponovo bio polovičan ali je Partizan došao do lopte. Međutim, Panter nije pogodio trojku za produžetak.

Davidovac je vodio Zvezdu do pobjede sa 15 poena dok je Panter imao 27 poena sa druge strane.

Ovo je Zvezdi šesta titula i sada su se izjednačili sa Partizanom po broju trofeja u ABA ligi.