XS
SM
MD
LG

Ko će u Prvu ligu Federacije BiH

Klis, Buturović Polje

 

U Lukavcu domaći FK Radnički će ugostiti FK Klis iz Buturović Polja, pred ovu veoma važnu utakmicu fudbaler FK Radničkog  Haris Ordagić  nam je rekao:

 „ Prvo veoma cijenimo našeg rivala, vrlo teško je biti prvak u bh. fudbalu ma koji rang se igra, sve treba poštovati, sve ćemo dati da ostvarimo cilj, to je plasman u m:tel Prvu ligu FBiH „ riječi su Ordagića.

Aid Kudra, sjajni veznjak popularnih Klišana je rekao:

„ Uspješna sezona je iza nas, osvojili smo Kup HNK –a, titulu prvaka Druge lige FBiH, grupa Jug, što se ujedno i bili ciljevi pred početak sezone, Titulom prvaka u Drugoj ligi, Jug obezbijedili smo doigravanje za ulazak u m:tel Prvu ligu FBiH. Žrijeb na nije spojio sa lakim protivniko, a to je Radnički Lukavac. U ove dvije veoma važne utakmice ćemo biti oslabljeni za golama Armina Ceru, bit će to veliki hendikep za nas  jer je Armin tokom  čitave sezone bio na vrhunskom nivou i dokazao da je jedan od najboljih mladih golmana. Svjesni smo da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Nadam se dobro rezultatu, kao igrači  ćemo ostaviti srce na terenu da se u Buturović Polje vratimo sa pozitivnom rezultatom i da u revanšu u Konjicu zajedno sa našim navijačima slavimo ulazak u m:Tel Prvu ligu FBiH, reakao je Aid Kudra .

Radnički Lukavac – FK Klis Buturović Polje i NK Iskra – NK Stupčanica

Srijeda, 8. juni u 17:30 sati,

Lukavac : FK Radnički – FK Klis Buturović Polje, stadion „Jošik“, glavni sudija : Deni Ćatibović (Sarajevo), 1. pomoćni sudija : Mirza Čehaja (Goražde) , 2. pomoćni sudija :  Mirza Tičić (Sarajevo), 4. Sudija : Darko Gedžić (Brčko), delegat : Mensud Drljević (Goražde), posmatrač suđenja : Salem Kundo (Goražde).

Srijeda, 08. Juni u 17:30 sati,

U Bugojnu se sastaju domaća Iskra  koja je igrala u eliti bivše države i NK Stupčanica iz Olova. Bugojanska Iskra je klub sa tradicijom, kapiten Bugojanaca pred ovu utakmicu je rekao :

’’Prvo bih pozvao naše vjerne navijače da dođu u što većem broju i budu naš 12 igrač „ bio je kratak Haris Seferović.

U taboru prvaka druge lige FBiH, grupa Centar olovska Stupčanica je visočkoj Bosni pobjegla devet bodova, što znači da je riječ o kvalitetnoj ekipi .

Bugojno : NK Iskra Bugojno – NK Stupčanica (Olovo),   stadion : „Jaklić“, Elvedin Tpouzović (Tuzla), Sanel Grljević (Mostar) i Ivo Maglica (Livno), Haris Halkić (Sanski Most), Miro Pandžić i Haris Baković oba Sarajevo.