XS
SM
MD
LG

Otišli Bosnić i Teletović

Vedran Bosnić, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine podneo je ostavku na mesto trenera reprezentacije, javlja Anadolu Agencija. Preko advokata je zatražio raskid ugovora sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovine, jer KS BiH nije ispoštovao obaveze prema aktuelnom šefu stručnog štaba.

Bosnić je ovu odluku saopštio u izjavi za AA iz belgijskog Monsa.

- Dragi prijatelji, navijači i svi koji vole našu reprezentaciju. Nakon dugog razmišljanja, nisam imao drugog izbora nego da raskinem ugovor na mestu glavnog trenera reprezentacije Bosne i Hercegovine - izjavio je Bosnić i dodao - Nažalost, morao sam doneti ovu odluku zbog razlika u stajalištima s čelnicima Saveza, kao i zbog važnih ugovornih pitanja.

Služiti svojoj zemlji na mestu selektora reprezentacije Bosnić je ocenio privilegijom.

- Bila je neverovatna privilegija služiti našoj zemlji poslednje četiri godine i iznimno sam ponosan na rad i fantastične rezultate koje smo zajedno postigli. Želim svima sve najbolje u budućnosti - poručio je Bosnić.

Vedran Bosnić je selektor košarkaša Bosne i Hercegovine postao 2018. godine.

Posle njega ostavku je podneo i Mirza Teletović, predsednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine podneo je i oglasio se saopštenjem.

- Zbog nemogućnosti upravljanja i vođenja saveza, podnosim ostavku na sve funkcije u KS BiH. U životu sam naučio da se sve situacije mogu rešiti kada postoji volja i želja za dogovorom, za kompromisom, ali kada se nađeš u situaciji da ne možeš sam protiv svih, odnosno da su ti vezane ruke u donošenju odluka, onda je jedino logično podneti ostavku - naveo je Teletović u saopštenju.

Doskorašnji prvi čovek KS BiH je dodao:

- Ponosan sam na svoj angažman u KS BiH, jer smo uradili mnogo stvari da poboljšamo uslove za sve naše selekcije, što je na kraju rezultiralo sjajnim rezultatima, ali došlo je vreme da se stavi tačka na i, jer kao čovek, pre svega, a tek onda sportista, ne želim da budem deo nečega gde obećano ne može ili ne želi da se ispuni.

Nekadašnji NBA košarkaš je 2018. godine izabran za predsednika Košarkaškog saveza BiH. Iste godine je na mesto selektora stigao Vedran Bosnić.

- Moram priznati da smo iznenađeni ovim potezom. Istina je da postoji dug prema selektoru za prvi kvartal 2022. Sve obaveze iz prethodnih godina su uredno isplaćene selektoru, zaključno sa 31. decembrom 2021. godine, kao i nagrada za plasman na Evropsko prvenstvo. I to isključivo selektoru. Celokupna javnost je upoznata s tim da KS BiH zaista čini sve kako bi osigurao najbolje moguće uslove za sve selekcije, uključujući i one najmlađe. Da nismo dosad to uradili, sigurno ne bismo ni imali rezultate koje u posljednje vreme ostvarujemo. Borimo se na sve načine, vratili smo veliki broj dugova, što nije bilo lako. Selektor je upoznat s tim, stoga sam lično šokiran njegovom odlukom. U svakom slučaju, uskoro bi trebalo zasedati Upravni odbor Saveza i izjasniti se po pitanju zahtjeva selektora Vedrana Bosnića – rekao je Amer Čolan, generalni sekretar KS BiH.