XS
SM
MD
LG

Visoki ciljevi banjalučkih fudbalerki

Fudbalerke Borca počele su pripreme za predstojeću premijerligašku sezonu. Kompletan pripremni period crveno-plave devojke će obaviti u Banjaluci, a u prvom zvaničnom meču u novoj sezoni ugostiće brčansku Lokomotivu.

Kako ističe Sanja Vučković, trener u stručnom štabu prošlosezonskog  šampiona Republike Srpske i povratnika u elitu BiH, jedan od glavnih ciljeva je stvaranje respektabilnog tima koji će igrati značajnu ulogu u prvenstvu “Dejtpnske zemlje”.

-Prelazni period je još u toku, za sada su se našem timu pridružile Nikolina Vasiljević i Aleksandra Panić, neke igračice su u planu, a sa nekim je stručni štab u pregovorima. Sve u svemu, formira se tim kojem je cilj, za sada, opstanak u Premijer ligi BiH. ŽFK Borac igra ligu u kojoj mu je i mesto, u kojoj treba da bude i u kojoj treba da piše istoriju samog kluba, lige i ujedno ženskog fudbala BiH – rekla je Sanja Vučković.

Treninzi, ističe Vučković, odvijaće se pet puta nedeljno.

-Pripremni period kreće, trenažni proces se nastavlja na višem nivou koji i zahteva sama Premijer liga BiH. Fizičke i taktičko-tehničke pripreme nastavljamo tamo gde smo stali i hrabro težimo ka našem glavnom cilju – istakla je Vučković.

Podsetimo, klub je nedavno predstavio i novi stručni štab. Za glavnog trenera imenovan je Zoran Dimitrić, a u radu će mu pomagati Marko Đurica. Trener golmana će biti Goran Blagojević, za kondiciju će biti zadužena Sanja Vučković, ulogu fizioterapeuta će obavljati Nikolina Palačković, dok je Stefan Vržina imenovan za tim-menadžera. Za direktora je imenovana Nataša Valjić, a za portparola Jelena Maotošević, dok će standardna reprezentativka BiH Marija Aleksić biti savetnik za sport i ambasador kluba.


12 .kolo Prva liga RS
Ljubić 0 : 6 Borac (BL)
Sloga (S) 3 : 2 Prijedor
BSK-Spartak 2013 10 : 0 Mladost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (BL) 10 10 0 0 30
2 Sloga (S) 10 5 1 4 16
3 BSK-Spartak 2013 10 5 1 4 16
4 Modriča Ducla 8 5 0 3 15
5 Prijedor 9 4 0 5 12
6 Ljubić 9 4 0 5 12
7 Mladost 9 2 0 7 6
8 Borac (Š) 9 1 0 8 3