XS
SM
MD
LG

Novak Đoković osvojio Vimbldon četvrti put uzastopno

Foto: Wimbledon

Novak Đoković po sedmi put u karijeri osvojio je Vimbldon. On je u finalu savladao Nika Kirijosa sa 3-1.

Do petog gema i jedan i drugi su čuvali servise. Tada smo vidjeli prve brejk lopte na meču jer je Kirijos imao 15-40. Prvu je Nole spasio uz malo sreće ali na drugoj je odservirao duplu i Kirijos je poveo sa 3-2. Do kraja prvog seta Kirijos je čuvao prednost brejka uz male probleme kada je servirao za set, ali je ipak sa 6-4 dobio prvi set.

U četvrtom gemu drugog seta, došao je red i na prvi Noletov brejk na meču. Baš kao i Kirijos, najveće probleme je imao da sačuva brejk kada je servirao za set. Imao je Kirijos 0-40 ali je Nole došao do izjednačenja. Imao je Kirijos i prednost ali je Nole drop šotom došao do izjednačenja. Sv dva dobra servisa, dobio je drugi set sa 6-3.

U prvom gemu trećeg seta, Nole je u dva navrata imao po brejk loptu. Međutim, Nik je bio koncentrisan te je sačuvao servis. Međutim, polako je počeo pokazivati znakove nervoze i konstantno je trošio energiju na priču. Bilo je samo pitanje vremena kad će Nole napraviti brejk.  To je uradio u devetom gemu te je sa 6-4 dobio treći set.

U četvrtom setu obojica su čuvala svoje servise sa dosta sigurnosti i nije bilo prilika za brejk. Set je otišao u tajbrejk a Nole ga je otvorio mini brejkom nakon Kirijosove duple. Nakon greške Noleta iz forhenda, Kirijos je smanjio na 2-1 i vratio mini brejk. Međutim, Nole je uzeo nareda četiri poena i poveo je sa 6-1. Dvije meč lopte Kirijos je spasio ali treću nije pa je Nole sa 7-3 dobio tajbrejk.

Ovo je Noletu 21. titula na Slemovima a četvrti uzastopni Vimbldon.