XS
SM
MD
LG

"Grafosi" "dizelku" ostavili bez goriva

Marko Neđić sa stručnim štabom - foto: facebook.com/FKGRAFICAR1922

Iza RFK Grafičara je sjajna serija od četiri vezane pobede, od toga dve u derbijima, koja ih je ustoličila na vrhu tabele Mozzart bet Prve lige Srbije. Jedina su neporažena ekipa u ligi, postigli su najviše (14) i primili najmanje golova (četiri). Mladi trener Marko Neđić nalazi se u nezahvalnoj ulozi da sluša hvalospeve i veličanje svojih igrača. Svestan je vrednosti tima i njegovih mogućnosti zato želi da u svaku utakmicu idu na pobedu kojom će sačuvati sadašnje pozicije.

- Izа nas je još jedan dobijeni derbi. Neki su mislili da ćemo se zadovoljiti sa jednim ili dva boda u duelima sa IMT-om i Želzničarom, mi imamo jasan plan i na svaki meč idemo da pobedimo. Od početka utakmice u Pančevu znali smo šta hoćemo. Lepo smo otvorili derbi brzim prvim golom, usledio je drugi. Ne slažem se sa mišljenjem da smo dali lake golove, to samo na prvi pogled tako izgleda, iza toga stoji dug mukotrpan rad i uvežbavanje svake akcije do savršenstva. Železničar je ozbiljna ekipa i nimalo nisu naivni, retko ko će da odnese bodove iz grada na Tamišu - navodi uspešam mladi stručnjak.

Da nije bilo malog kiksa u Šapcu kada su u dva navrata vodili i ispustili pobedu, imali bi maksimalan učinak. Na sve to Neđić gleda hladne glave i uvrene je da se neće uspavati na lovorikama.

- Generalno atmosfera je dobra, ozbiljno se radi, momci ispunjavaju sve obaveze. Svakom poslu pristupamo pošteno, iza toga moraju doći rezultati. Dobro selektiran tim, sprega mladosti i iskustva daje adekvatne rezultate. Mladi slušaju starije, dobro se razumeju, navikli su jedni na druge i to za sada dobro funkcioniše, u celini priča je dobra - objašnjava Neđić.

U sredu iza južne tribine “Rajka Mitića” dolazi Zlatibor, sa kojima “grafosi” imaju pozitivan skor. U ovaj duel ulaze kao favoriti i kako napominje mladi trener, svakom meću pa i sa pomenutim rivalom ulaze sa dozom opreza, ali je cilj jasan a to je pobeda i potvrda dosadašnjih rezultata. Za čvrstog i stamenog rivala, kome su glavno oružje prekidi, kontre, niski blok, imaju recept.