XS
SM
MD
LG

Dječja graja oduševila Dodika

Vico Zeljković i Milorad Dodik na Gradskom stadionu

Nasmijanih lica i željni pobjede na svakom borilištu, a bilo ih je, od fudbalskih preko atletskih, do prepreka na sportskom poligonu, brojni mališani iz Banjaluke proveli su „Sportski dan“ na Gradskom stadionu u Banjaluci.

 

Prštalo je sve od sportske borbe, ali se našlo vremena da se sklope i nova prijateljstva. Svi koji su pristigli redom su bili oduševljeni, pa kažu, da bi „Sportski dan“ trebalo i češće organizovati.

„Super smo se proveli. Pohvalio bih sve one koji su organizovali „Sportski dan“. Prepreke su bile odlične, to mi je bilo najzanimljivije“ , kaže Branko koji je stigao i da fudbalskom terenu brani boje svog FK Lauš.

Sportski poligon bio je pun pogodak. Svoju vještinu oprobali su i mladi fudbaleri, ali i košarkaši, odbojkašice i svi koji su stigli na druženje podno sjeverne tribine Gradskog stadiona.

„Sportski poligon je odlično. Ja se bavim odbojkom, a nadam se da će „Sportski dan“ biti ponovo organizovan“ , priča Mateja.

„Sportski dan“ organizovali su FK Borac i AK Banjaluka uz podršku Fudbalskog saveza Republike Srpske. Na Gradskom stadionu, itekako je bilo razloga za zadovoljstvo. FK Borac priveo je kraju radove na rekonstrukciji travnate podloga, pa će uskoro „crveno plavi“ zaigrati na novom, hibridnom terenu. Stojan Malbašić nije krio emocije, pa kaže da je davnašnji san konačno postao java.

„„FK Borac i naš Gradski stadion dobio je novi teren koji je izgrađen po najmodernijim tehnološkim standarima. Sa ovim terenom kvalitet igre se podiže na jedan viši nivo, a navijači i svi koji dođu na stadion dobiće jedan potpuno novi ugođaj posmatranja utakmica. Naši fudbaleri, ali i naši atletičari, koji će uskoro da dobiju novu stazu sada imaju odlične uslove za rad,a  od njih tražimo samo jedno-da nas obraduju novim pobjedama“, poručio je Stojan Malbašić, predsjednik FK Borac

Uz kraj radova na rekonstrukciji travnate podloge, krenulo se i sa obnovom atletske staze sa kojom stižu bolji uslovi za sve banjalučke atletičare. 

„Ono što nam je obećao Milorad Dodik, srpski član predsjedništva BiH, da ćemo dobiti novu atletsku stazu, odmah je i ispunio. Zahvaljujem se u ime svih banjalučkih atletičara jer i nama je želja da uz FK Borac i sve ostale sportske klubove, i atletika raste. Ovo je najveća stvar koja nam se desila u zadnjih nekoliko godina.“ , rekao je Duško Tadić, iz AK Banjaluka.

U Fudbalskom saveza Republike Srpske nisu krili ponos što su na jednom mjestu okupili brojne mališane iz Banjaluke, ali i što će Gradski stadion uskoro dobiti svoje novo ruho.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što smo organizovali „Sportski dan“ u Banjaluci. Nadam se da će ova manifestacija postati tradicionalna. Iskoristiću priliku da se, u ime Fudbalskog saveza Republike Srpske, zahvalim Miloradu Dodiku, srpskom članu Predsjedništva BiH na podršci koju pruža Fudbalskom savezu Republike Srpske, ali i bez čije pomoći novi izgled Gradskog stadiona u Banjaluci ne bi bio moguć. U narednom periodu, trudićemo se da ovaj fudbalski hram dovedemo u još ljepše stanje kako bi FK Borac mogao da igra najveće evrpske utakmice.“ poručio je Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske. 

„„Sportski dan“ dokaz je da je Banjaluka grad sporta.“ , rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH na čiji račun su stigle brojne riječi hvala zarad podrške koju pruža razvoju sporta.  Svim banjalučkim sportistima, Dodik je poželio, puno sreće sa željom da Banjaluka sija šampionskim sjajem. 

„Radujem se novom terenu na stadionu i atletskoj stazi, ali najviše se radujem ovoj dječijoj, veseloj graji koja dolazi od njih. To je nešto najljepše što čovjek može da čuje i da zna da u Banjaluci postoji sport. Želim Banjaluku koja će biti šampion u mnogim sportovima, od fudbala preko rukometa do boksa. Želim vama, u FK Borac, na vama je da igrate i budete najbolji, a na nama je da vam obezbijedimo sve što vam treba. Borac i Banjaluka zaslužuju vrhunska sportska dostignuća. Želim da čestitam i vama atletičarima. Bili ste dovoljno istrajni da dođe do relizacije ovog projekta.“ rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

„Sportski dan“ po dobrom će da pamte i oni koji su pokazali najviše na sportskom borilštu, pa je Nemanja Proljić sa Gradskog stadiona otišao sa titulom najboljeg fudbalera, a Tesa Puškar sa priznanjem najbolje atletičarke na poligonu.

„Sportski dan“ po dobrom će da pamte i svi oni koji su se obreli podno sjeverne tribine Gradskog stadiona, jer se, po ko zna koji put pokazalo, da je Banjaluka bila i biće grad sporta.