XS
SM
MD
LG

Lana Lubura bez konkurencije na Balkanu

Džudistkinja Famosa, Lana Lubura, potvrdila je i u Podgorici na juniorskom prvenstvu Balkana da joj malo ko na Balkanu u kategoriji do 78 kilograma može parirati, a u njenoj generaciji i da niko ne može.

Nakon kadetskog zlata i seniorske bronze, Lana Lubura je danas dodala i juniorsko zlato i tako se okitila titulom juniorske prvakinje Balkana.

Lana Lubura je u prvom kolu savladala Albinu Poparu iz Crne Gore, zatim i Ninu Denisu Marin iz Rumunije u polufinalu, da bi u borbi za zlato bila bolja od reprezentativne koleginice Elme Poprženović.

Famos je u Podgorici osvojio i bronzanu medalju, kući je ponio Aleksandar Vuković u kategoriji do 66 kilograma. Vuković je u prvom kolu poražen od kasnijeg prvaka Balkana Turčina Durmuša Serdata, ali je u repesažu nanizao Alima Osmanova iz Moldavije, Crnogorca Muhameda Berišu, te reprezentativnog kolegu Petra Kožula za bronzu.

Andrea Simović je nastupila u kategoriji preko 78 kilograma, te je zauzela na kraju peto mjesto. U borbi za bronzu poražena je od Rumunke Darije Elene Tudorače. Prethodno, Simovićeva je poražena od prvakinje Balkana, Durgu Dirđen iz Turske, a onda je u repesažu dobila Crnogorku Jovanu Mrvaljević. 

Anđela Veselinović je u kategoriji do 57 kilograma prošla prvu prepreku Albanku, Fjolarbu Marku, da bi potom izgubila od srebrne Aleksije Soare iz Rumunije, a onda i u repesažu od Debore Đakove.