XS
SM
MD
LG

FS Republike Srpske donirao opremu i lopte klubovima na Kosovu i Metohiji

Igor Uljarević i Milorad Arlov na Jarnju

Fudbalski savez Republike Srpske donirao je sportsku opremu i lopte Fudbalskom savezu Kosova i Metohije koju je danas uručio Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Igoru Uljareviću, predsjedniku FS Kosova i Metohije.

 

Arlovu policija tzv. Kosova nije dozvolila ulaz na teritoriju južne srpske pokrajine, pa je poklon-oprema iz Republike Srpske uručena na administrativnom prelazu Jarinje. Sportska oprema komplet dresova biće doniran FK Ravna Reka iz Novog Brda, 20 kvalitetnih fudbalskih lopti pripaššće FK Trepča iz Kosovske Mitrovice (deset), FK Staro Gracko (pet) i FK Mokra Gora iz Zubinog Potoka (pet).

-Nažalost, od 26. juna 2020. godine ovo je osma zabrana ulaska Miloradu Arlovu na teritoriju Kosova i Metohije, ali smo sportsku opremu uručili na administrativnom prelazu Jarinje, a moj prijatelj Igor Uljarević će istu dalje proslijediti na adrese klubova i ovom prilikom mu se u ime Fudbalskog saveza Republike Srpske i predsjednika Vice Zeljkovića koji je obezbijedio ovaj kontigent donacije zahvaljujem – rekao je Milorad Arlov.

U saopštenju Fudbalskog saveza Republike Srpske koje je potpisao predsjednik Vico Zeljković stoji:

“Fudbalski savez Republike Srpske sa sjedištem u Banjaluci, opredjeljen je na unapređenje sportskih ciljeva i razvoja fudbalske igre, u skladu s čim pomaže klubove i saveze kojima je to najpotrebnije.

Shvatajući poteškoće sa kojim se suočava Fudbalski savez Kosova i Metohije, te značaj opstanka klubova iz ovog Saveza, te afirmacije fudbala na ovim prostorima, a na osnovu zahtjeva humanitarnog Udruženja građana Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, Fudbalski savez Republike Srpske, donira sportsku opremu FS Kosova i Metohije.

Sportsku opremu uručuje predstavnik humanitarnog Udruženja građana Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji gospodin Milorad Arlov dana 8. i 9. novembra 2022. godine, prema sljedećoj specifikaciji:

-20 garnitura dresova za igrače (dres, šorc i štucne)

-dve garniture dresova za golmane (dres, šorc, štucne)

-20 lopti

Ovo je samo još jedna u nizu humanitarnih donacija Fudbalskog saveza Republike Srpske koji uz posredstvo Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji pomaže klubove u južnoj srpskoj pokrajini.