XS
SM
MD
LG

Kadeti Leotara pogurali Banja Luku do šampiona Bosne i Hercegovine

Kadeti Banja Luke

Vaterpolo klub " Banjaluka ", za koji su igrali članovi Vaterpolo kluba „ Leotar “, Luka Šupic, Andrej Lučić, Filip Jokanović i Nikola Vujović, osvojili su Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Aktuelni prvak države je kao težu prepreku imao prvi meč protiv Vaterpolo kluba   " Inviktum",  gdje su slavili sa rezultatom 6 : 4, dok su ostale dvije utakmice bile dosta lakše te su savladali VK " Jadran " iz Neuma, sa rezultatom 16 : 7, te u posljednjoj utakmici slavili nad  VK " Torpedo "  iz Sarajeva sa rezultatom 12 : 2.

Trener Vaterpolo kluba " Leotar ", Nikola Ljeskovic koji je bio pomoćni trener Vaterpolo kluba " Banjaluka " na Državnom prvenstvu za mlađe kategorije sezona 2022. godine ističe kako je ovo jedan veliki uspjeh za mlade vaterpoliste iz našeg grada što je  VK " Banjaluka ", prepoznao potencijal i pozvala naše momke da učestvuju na ovom prvenstvu.

Treba istaći da je Vaterpolo klub " Leotar ", reaktiviran ove godine otvaranjem novoizgrađenog Olimpijskog bazena i da je bilo rano za očekivati da ćemo uzeti učešće na ovom prvenstvu.

U klubu smo bili složni oko ideje da naša četvorka brani boje Vaterpolo kluba " Banja Luka ", kao i da stiče iskustva kako bi u narednom periodu bili stub Vaterpolo kluba  " Leotar ".

Vaterpolisti Leotara su imali zapažene uloge u Vaterpolo klubu " Banja Luka ", među kojim bih najviše istakao gol Luke Šupića sa sedam metara u poslednjim sekundama meča, a ujedno je stavio tačku na meč protiv Vatrepolo kluba „ Torpedo “ iz Sarajeva koji je završen sa rezultatom 12 : 2 za naše momke i slavlje je moglo da počne .

Trebinjci u timu Banja Luke