XS
SM
MD
LG

In memoriam Mijodrag Jakovljević Batan

Mijodrag Jakovljević Batan

Mijordrag Jakovljević Batan, dopisnik Žurnala iz Semberije, preminuo je pre nekoliko dana, u Međašima kod Bijeljine u 75. godini, gdje je i sahranjen. Onako tiho i skromno, kako je i živeo, napustio nas je istinski sportski radnik i sportski novinar. Rođen je 1948. godine, a od malih nogu bio je posvećen fudbalskoj igri.

 


Mijodrag Jakovljević je bio zaljubljenik u fudbal i od početka osamdesetih godina prošlog veka je postao dopisnik saradnik mnogih listova u bivšoj SFRJ. Njagove objave su se mogle naći u Semberskim novinama, Frontu slobode iz Tuzle, Sportskim novostima iz Zagreba, beogradskom Sportu i Žurnalu, Fokusu, Glasu Srpske, sarajevskom Oslobođenju i ko zna kojim još novinama. Kada su se pojavili elektronski mediji pisao je za Sport DC i banjalučku Pravdu BL kao i bijeljinske portale.

Bio je glasnik semberskog fudbala, čiji se glas, zahvaljujući njemu, širio po celoj državi. Njagovi tekstovi su bili kratki i koncizni, a nekada široki i jasni, ali svi su znali šta se dešavalo u Semberiji.

Prelistavajući stare novine u muzeju Semberije i Narodnoj biblioteci u Bijeljini, zapažamo da u zadnjih trideset i više godina sa njegovim čuvenim potpisom „MJ“ ima na stotine objava, a on nikada nije za to nagrađen zaslužnim priznanjem. Jedino priznanje je dobio od FK Proleter iz Dvorova na proslavi 70 godina postojanja kada je nagrađen Zahvalnicom za doprinos u stvaranju istorije kluba svojim objavama u sredstvima informisanja.

Iza njega je ostala i velika arhiva i fotografije koje je uvek pravio svojim malim foto-aparatom. Mijodrag Jakovljević, makar posthumno, zaslužuje mnoga priznanja.

Počivaj u miru dobri naš kolega.