XS
SM
MD
LG

“Jedna smo porodica”

Ognejn Valjić

 

 

Fudbalski savez Republike Srpske pokrenuo je novu manifestaciju koja bi trebalo da postane tradicionalna, da se u sklopu novogodišnjih i božićnih praznika, okupljaju svi članovi ove organizacije pod geslom “Jedna smo porodica”.

Ovogodišnje, premijerno izdanje svečanosti biće održano u sredu, 21. decembra 2022. godine u Kristalnoj dvorani banjalučkog hotela “Bosna” sa početkom u 14 časova. Na jednom mestu trebalo bi da se nađu svi predstavnici fudbala Republike Srpske od Novog Grada do Trebinja.

-Predsednik Vico Zeljković je izneo zanimljivu ideju sa željom da ona postane tradicija, da se na kraju svake godine, okupimo svi i stavimo tačku na prethodnu, odnosno otvorimo vrata naredne kalendarske godine. Ideja je naišla na opšte odobravanje i zadovoljstvo tako da ćemo uvesti tu praksu, da se pod geslom “Jedna smo porodica”, na kraju svake godine okupimo i sumiramo urađeno, odnosno dogovorimo, u svečarskom novogodišnjem raspoloženju za ono šta treba da radimo u budućnosti – istakao je Ognjen Valjić, generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Pozivi su već upućeni na adrese članova izvršnih odbora i skupština fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH iz Republike Srpske, prijatelja Saveza, predsednika komisija…

-Svečanosti “Jedna smo porodica”, kao što sama i kaže, ima za cilj zbližavanje i upoznavanje naših članova, ne samo iz tela Fudbalskog saveza Republike Srpske, već i onih što predstavljaju naš savez i Republiku u zajedničkoj fudbalskoj organizaciji u Sarajevu. Ovo je ujedno, pored malog znaka pažnje, prilika da im se zahvalimo za pregalački i profesionalan rad i odnos, odnosno zastupanje interesa našeg Saveza i celokuponog fudbala, pa ako baš hoćete i sporta Republike Srpske – dodao je Valjić.

Istog dana, pred svečanost “Jedna smo porodica”, u prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci biće održana sednica Izvršnog odbora, poslednja u ovoj kalendarskoj godini.

-Na tom sastanku naše “fudbalske vlade” spustićemo zavesu za uspešnu 2022. godinu u kojoj smo, na dostojanstven i spektakularan način proslavili 30 godina postojanja i rada Fudbalskog saveza Republike Srpske i u svet poslali slike da živimo, postojimo i da se borimo, za interese i progresivnost fudbalske igre. Pred nama je još mnogo posla i izazova, a nadamo se da će 2023. godine biti koliko-toliko jednostavnija i lakša nego ova 2022. koju polako ispraćamo u večnost – rekao je na kraju Ognjen Valjić, prvi operativac Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Već početkom 2023. godine trebalo bi da se, po 12. put, održi tradicionalna manifestacija “Dan fudbala Republike Srpske” u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske i Sportskog žurnala.