XS
SM
MD
LG

Aleksandar Stanković obavio prozivku u Novom Pazaru

Novi stručni štab Novog Pazara - foto: facebook.com/fknovipazar.zvanicna

Novi Pazar je startovao sa pripremama pod rukovodstvom novog trenera Aleksandra Stankovića, koji je nasledio Damira Čakara. Prvoj prozivci odazvala su se 22 igrača. Zbog bolesti izostao je prvi golman Filip Kljajić i novajlija Miloš Filipović, dok povratnik Numan Kurdić će se nešto kasnije priključiti kao pozajmljeni igrač Molenbeka. Novi Pazar je angažovao trojicu novih igrača, dok su dvojica dobili ispisnice, od kojih Gai Kur jesenas nije igrao.

Za ime novog kolmirala vezan je uspešan rad u Metalcu sa kojim je ušao u Super ligu, i kratko je radio u niškom Radničkom. Za Stankovića dolazak u Pazar posle pauze od trenerskog posla predstavlja veliki izazov u trenerskoj karijeri.

- Postavljen je jasan cilj i blizu smo da ga ostvarimo. Ne bih se prihvatao posla da sumnjam u svoje mogućnosti. Za mene ovo je podstrek za nešto još bolje, kao iskorak u karijeri. Biće teško, ali raspored je dobar. Imamo kući TSCi niški Radnički na startu proleća. Pobeda bi bila idealna režija za navijače i za naš ambijent. Dosta igrača znam. Potrebni su mi za ono što želim. Sigurno je da ćemo neke stvari da nadomestimo. Ako je nešto bilo dobro, a bilo je, ne treba puno menjati. Ipak, moramo da se nadogradimo, da budemo efikasniji I direktiniji. Mislim da imamo materijala, kako bismo bili još bolji u nastavku prvenstva - istakao je Stanković.

Mladi stručnjak je izrazio zadovoljstvo, što ranije nije bila praksa, obzirom da se dešavalo da ode desetak i isto toliko dođe igrača. Lakše je treneru, kaže on, to je kvalitet više, tako da se može desiti da se dovede pojačanje eventualno na jednoj poziciji.

Stankoviću će pomagati prvi pomoćnik Miljan Đurović, za kondiciju biće zadužen Aleksandar Ilić, dok će sa golmanima raditi Suad Prtinac.