XS
SM
MD
LG

Tivat izabrao najbolje

Najbolji sportisti Tivta

U multimedijalnoj sali Opštine Tivat danas je održan svečani prijem povodom dodjele priznanja za najbolje sportiste i sportske kolektive u 2022. godini.

Tradicionalnom, 26. izboru Sekcije sportskih novinara i Radija Tivat, Opština Tivat se priključila od 2022. godine, i kroz izmjene Odluke o finansiranju sporta uvela novčane nagrade.

Priznanja najboljim sportistima uručio je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

U kategoriji Najbolji sportski kolektiv priznanje je pripalo FK “Arsenal”, za najboljeg sportistu proglašen je bućar Gracija Stjepčević dok je priznanje za najbolju sportistkinju pripalo rukometašici Danici Pandurević. Dobitnicima ovih priznanja uručene su i novčane nagrade u visini od po 1.000 eura.

Za najperspektivnijeg mladog sportistu uzrasta do navršene petnaeste godine života proglašen je košarkaš Andrej Fantić dok je za najperspektivniju mladu sportistkinju uzrasta do navršene petnaeste godine života proglašena džudistkinja Milana Stevanović. Njima je dodijeljena i novčana nagrada od po 300 eura.

Komnenović je istakao da Tivat bez obzira na sve infrastrukturne probleme ima danas i prvoligaše i sportiste reprezentativce koji nastupaju na međunarodnim takmičenjima.

“Opština Tivat se uvijek trudi da obezbijedi što bolje uslove za razvoj sporta. Intencija ove lokalne uprave je da sport bude razvojna šansa i za privredni i turistički potencijal grada” kazao je Komnenović.

Specijalna priznanja uručena su i u kategoriji “Najbolji sportisti Tivta za 2022.” a uručio ih je potpredsjednik Opštine Goran Božović.

Ova priznanja otišla su u ruke jedriličara Nikole Golubovića, džudiste Stefana Kovinića, džudistkinje Mie Božinović, košarkaša Miloša Krivokapića, fudbalera Ćetka Manojlovića, kik boksera Lazara Klikovca, sportskog ribara Radovana Popovića i rukometaša Luke Manojlovića.

Predstavnik Sekcije sportskih novinara Dragan Popadić uručio je posebna priznanja za 2022. godinu koja su pripala bućaru Iliji Belanu, jedriličaru Iliji Markoviću, teniserki Martini Karadžić, vaterpolisti Andriji Bjelici, džudistkinji Mini Gogić, košarkašici Maši Praščević, igraču bilijara Nikoli Praviloviću, fudbaleru Petru Ražnatoviću, ragbisti Mitru Boškoviću, bodibilderu Antoniu Matkoviću, bodibilderu Matiji Sokoviću i karatisti Savi Popoviću.

Specijalna priznanja sportskim kolektivima za 2022. godinu uručila je direktorica Radija Tivat Tamara Vučinović a dobitnici su: ŽKK “Sea stars”, ŽOK “Akademija”,  ŽRK “Tivat”,  Jedriličarski klub “Delfin”, Džudo klub “Monte tatami”, ŠK ”Mimoza”, Ragbi klub “Arsenal”, BK “Palma 1972”, Kik boks klub “Rebel”, KK “Pro basket”, Sportski ribarski klub “Sipa”, Power lifting klub “Natural 100%”, Džudo klub Tivat, KK “Teodo” i Padel klub “Montenegro”.

Priznanje za sportsku manifestaciju uručeno je organizatoru manifestacije “Bokeški polumaraton”.