XS
SM
MD
LG

Lučance očekuje težak raspored na startu

Dragiša Žunić, trener Mladosti - foto: lična arhiva

Mladost iz Lučana se nedavno vratila iz Antalije, sa povoljnim utiscima. Bili su u prilici da odmere snage sa kvalitetnim rivalima iz Poljske, Bugarske, Kazahstana i Alžira. Priliku su dobili svi igrači, ali će mesto u startnoj postavi biti za jedanaest. Sa najiskusnijim timom u ligi neće imati problema sa bonusima. Trener Dragiša Žunić na raspolaganju ima pored već afirmisanog mladog reprezentativca Nikolu Jojića, štopera Nemanju Žunića i Marka Veličkovića. Mladi igrači uspeli su da istraju, premoste seniorsku prepreku i kvalifikuju se za prvi tim. Ravnopravno su se nosili po pitanju brzine i fizičke spreme sa znatno iskusnijim saigračima.

- Zadovoljan sam kako je protekao kompletan pripremni ciklus, a suvišno je govoriti da smo u Turskoj imali idealne uslove za rad. Moram pohvalno oceniti angažovanje i ozbiljnost u radu svakog pojedinca tokom priprema za predstojeći nastavak prvenstva. Pohvalno bih ocenio igre naših mladih igrača, koji će sigurno dobijati minutažu u nastavku šampionata. Na startu nam je od klupskog rukovodstva jasno poručeno šta su ambicije do završetka šampionata, što nas je dodatno obavezalo da se bezrezervno posvetimo radu koji za krajnji rezultat mora imati očuvanje statusa u eliti. Tokom prelaznog roka angažovali smo dovoljno kvalitetnih novajlija, tako da je to razlog više da verujemo u ostvarivanje planiranog. Naravno, čeka nas mnogo iskušenja. Posebno bih istakao težak raspored na startu, ali nemamo mogućnosti za bilo kakve kalkulacije - poručuje Žunić i brine ga povreda kapitena Ivana Miloševića, koji će propustiti duel u Nišu.

Radničkog respektuju i svesni su da ih očekuje zahtevna utakmica. - Očekuje nas teška i zahtevna utakmica, što samo po sebi nameće obavezu i zadatak da se potpuno spremni suprostavimo domaćinu. Pripremamo se za meč, a što bismo morali da ispoljimo na terenu je svakako maksimalna odgovornost svakog pojedinca. Pokušaćemo da realizujemo sve taktičke dogovore, jedino tako možemo uspešno parirati Nišlijama. U svakom slučaju, sledi uzbudljiv, a nadam se I rezultatski neizvestan meč - očekivanja su šefa stručnog štaba Mladosti.